FUTBOL
Esports 13/03/2013

El nou Papa és soci del San Lorenzo de Almagro, el club blaugrana de Buenos Aires

Francesc I és soci del club blaugrana de Buenos Aires i va oficiar la missa del seu centenari

Toni Padilla
1 min
El nou Papa de Roma, amb un banderí del San Lorenzo de Almagro

BarcelonaJorge Mario Bergoglio, escollit Papa de Roma amb el nom de Francesc I va oficiar la missa del centenari del San Lorenzo de Almagro, club de Buenos Aires del que és soci i aficionat. Soci honorari del club 'cuervo', Bergoglio ha recordat com el seu pare va jugar quan era jove a la secció de bàsquet del club i com ell solia anar al vell estadi Viejo Gasometro quan el club jugava al barri de Boedo.

Ara mateix, el San Lorenzo lluita per tornar al barri on Bergoglio l'anava a veure, ja que va haver de marxar-ne per motius econòmics. Curiosament, aquest club va ser fundat per un sacerdot, el pare Lorenzo Massa, el 1908. El 2008, durant els actes del centenari del club, el San Lorenzo va convidar els seus aficionats més famosos, com l'actor Viggo Mortensen o el mateix Bergoglio, que va rebre una samarreta del club i el carnet d'honor. En rebre el president, el nou Papa va afirmar que recordava especialment l'equip campió de l'Argentina el 1946 amb jugadors Farro, Pontoni i Martino.

Els anteriors papes també tenien passió pel futbol. Joan Pau II era aficionat del Cracòvia (va rebre l'equip pel centenari de l'entitat) i era soci honorari del Barça. Benet XVI era aficionat del Bayern.

stats