FÓRMULA 1
Esports 06/11/2013

Bernie Ecclestone rebutja davant d'un jutjat de Londres les acusacions de corrupció

El patró de la F-1 nega la seva implicació en una presumpta trama de corrupció dissenyada per mantenir la seva posició d'influència en el negoci

Efe
2 min

LondresEl patró de la Fórmula 1, el britànic Bernie Ecclestone, ha comparegut aquest dimecres davant del Tribunal Superior de Londres per negar la seva implicació en una presumpta trama de corrupció dissenyada per mantenir la seva posició d'influència en el negoci de la F-1.

Ecclestone, de 83 anys, està acusat d'haver arribat a un "acord corrupte" amb un banquer per facilitar la venda de participacions de Fórmula 1 a un comprador proper als seus interessos, segons l'advocat del grup de comunicació alemany Constantin Medien.

En la seva intervenció, l'empresari britànic ha reiterat aquest dimecres que les acusacions de Constantin Medien "no tenen fonament" i ha negat haver participat en "cap conspiració".

Ecclestone ha explicat al jutge instructor que va efectuar pagaments a l'esmentat banquer perquè, ha apuntat, "va dir que em trauria diners fent-me xantatge pels arranjaments fiscals del nostre fideïcomís familiar, cosa que hauria resultat molt costós, 10 milions de lliures [12 milions d'euros]".

"És la veritat, és el que sempre he dit", ha insistit el patró de la F-1 durant la seva compareixença en un procés que s'espera que s'allargui diverses setmanes. La companyia alemanya, que al·lega pèrdues econòmiques a causa de la suposada trama, acusa Ecclestone d'haver arribat a un acord amb aquest banquer durant una reunió mantinguda a la capital britànica.

Al juliol, la fiscalia de Munic va acusar formalment de suborn el magnat britànic pel presumpte pagament de 44 milions de dòlars (32 milions d'euros) a un antic directiu del banc públic bavarès BayernLB.

Segons la fiscalia alemanya, Ecclestone va pactar un suborn amb el banquer Gerhard Gribkowsky durant el procés de venda de les participacions que tenia l'entitat bavaresa en el negoci de la Fórmula 1.

stats