Atletisme
Esports 04/05/2017

#Breaking2: així serà l'intent de Nike de fer una marató en menys de dues hores

La temptativa es farà aquest dissabte a les 5.45 hores del matí al circuit de Fórmula 1 de Monza

i
àlex Gozalbo
1 min

BarcelonaNike ha anunciat la data de #Breaking2, el seu ambiciós intent de completar una marató en menys de dues hores. La temptativa es farà aquest dissabte a les 5.45 hores del matí al circuit de Fórmula 1 de Monza (Itàlia). Tot i que es tracta d'un esdeveniment tancat al públic, els aficionats podran seguir la cursa d'Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa i Zersenay Tadese en directe a través de Twitter i Facebook. Els corredors disposaran de 30 llebres, distribuïdes en grups de sis.

El circuit d'aquest primer assaig ha estat homologat per la federació internacional (IAAF), i jutges italians presenciaran les més de 17 voltes que els atletes hauran de completar abans de passar un control antidopatge. A més, Nike confia a tenir un gran ressò mediàtic si aconsegueix aquesta fita gens senzilla. Entre el rècord del món (2 hores, 2 minuts i 57 segons) i l'objectiu de la marca (rebaixar les dues hores) hi ha 178 segons de diferència, un salt del 3% que mai abans s'ha assolit.

El projecte, que ha comptat amb la col·laboració d'especialistes de diferents àmbits, ha tingut en compte les vambes (Nike Zoom Vaporfly Elite), el recorregut (un circuit tancat de 2.400 metres), les condiciones meteorològiques i la beguda, entre altres aspectes.

La marca ha estat acusada de dopatge tecnològic per algunes veus que consideren que la propulsió de les vambes que s'utilitzaran és excessiva. Adidas també té el seu propi projecte: Adizero sub2.

stats