Futbol

Bufetada a la UEFA en la disputa amb Barça, Madrid i Juve

Els clubs celebren "la decisió judicial que ordena a la UEFA revocar totes les actuacions empreses contra els fundadors de la Superlliga Europea"

ARA
2 min
El president de la UEFA Aleksander Ceferin

Malgrat que ja sembli oblidada pel gran públic, la disputa de la UEFA amb el Barça, el Reial Madrid i el Juventus, els únics tres clubs que no van fer marxa enrere en la seva posició de suport a la creació d'una Superlliga Europea, segueix portant cua. I aquest divendres, l'entitat blaugrana ha emès un comunicat en què, amb una postura conjunta amb madrilenys i italians, expressa "la plena satisfacció per la decisió judicial adoptada avui, i que ordena la UEFA a revocar, amb efecte immediat, totes les actuacions empreses contra els clubs fundadors de la Superlliga Europea".

Així, Barça, Madrid i Juventus celebren que la decisió del jutjat mercantil número 17 de Madrid d'arxivar "de manera definitiva l'expedient disciplinari obert als tres clubs esmentats i a deixar sense efecte les multes i la resta de restriccions que van ser imposades sobre els altres nou clubs fundadors, com a condició perquè aquests clubs no fossin objecte d'expedient disciplinari per part de la UEFA". Des del Barça, el president del qual, Joan Laporta, s'ha mostrat un ferm defensor del projecte (sempre que l'assemblea de compromissaris hi donés llum verda), se celebra que "els tribunals tornen a donar suport a la posició dels promotors de la Superlliga Europea i desestimen el recurs plantejat per la UEFA, en confirmar l'advertiment segons el qual l'incompliment d'aquesta resolució podria comportar sancions econòmiques i responsabilitats penals". De fet, els tres clubs van més enllà i resolen que "el cas serà analitzat pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea a Luxemburg, que revisarà la posició de monopoli que UEFA exerceix sobre el futbol europeu", segons manifesten Barça, Madrid i Juve.

La disputa entre el màxim organisme europeu i aquests tres clubs continuarà, ja que les dues parts mantenen posicions molt allunyades. "Som conscients que hi ha elements de la nostra proposta que han de ser revisats i, per descomptat, millorats mitjançat el diàleg i el consens. Continuem confiant en l'èxit d'un projecte que serà sempre respectuós amb la normativa de la Unió Europea", conclouen. Amb la resolució judicial aprovada aquest divendres a Madrid, els clubs català, madrileny i italià celebren que ja no estaran sotmesos a les "amenaces de la UEFA" del màxim organisme del futbol europeu.

stats