Esports 19/04/2021

Sis setmanes per guanyar un triplet

El Barça de Lluís Cortés, viu i amb opcions reals en totes les competicions, disputarà l'anada de les semifinals de la Champions aquest diumenge (15 h)

2 min
Les jugadores del Barça Femení celebrant un gol contra el Llevant

Amb la Lliga pràcticament a la butxaca, les semifinals de la Champions contra el PSG a l'horitzó i els quarts de final de la Copa de la Reina contra el Sevilla en poques setmanes, el Barça femení ha de fer mans i mànigues per arribar a tot. La temporada està sent llarga i farragosa i, si es tenen en compte les aturades de seleccions, pocs han estat els dies de descans per a les jugadores blaugranes. Les lesions i baixes augmenten cada dia, però amb una plantilla llarga i de molta qualitat, l'equip dirigit per Lluís Cortés té com a objectiu el triplet.

Després de l'eliminació històrica de l'Olympique de Lió a mans del PSG, l'equip parisenc serà el rival del conjunt català a les semifinals de la competició continental. L'anada es jugarà a París aquest mateix diumenge (15 h). Les blaugranes, que van certificar el pas a semis fa una setmanes, volen arribar sigui com sigui a la final de Göteborg.

Que el matx es disputi en cap de setmana complica encara més el reajustament de la competició nacional. Arran de l'eliminatòria a doble partit que les culers hauran de jugar contra el conjunt francès, els enfrontaments contra l'Atlètic de Madrid i l'Athletic Club de les properes setmanes a la Lliga quedaran ajornats i se sumen als tres duels contra el Granadilla (jornada 16), el Madrid CFF (15) i l'Athletic Club (17), de nou, que encara queden per disputar.

El primer matx que l'equip de Cortés recuperarà serà contra el Granadilla aquest mateix dimarts (15 h, BarçaTV). Contra el cinquè classificat, les blaugranes miraran de sumar els tres punts al Johan Cruyff per acostar-se encara més al trofeu de Lliga. Amb una victòria, les catalanes estaran a només set punts de proclamar-se matemàticament campiones. Només han aconseguit victòries.

La Copa pot agitar el calendari de nou

A la dificultat d'encabir els partits ajornats en un calendari atapeït de jornades intersetmanals s'hi suma un altre problema. En cas que el Barça superi el Sevilla en l'eliminatòria a partit únic dels quarts de final de la Copa el 5 de maig, s'hauran d'ajornar més partits per col·locar-hi les semifinals i una hipotètica final. Amb un calendari tan exigent, l'equip de Cortés afronta el moment clau de la temporada amb el partit contra el Granadilla, però amb la vista posada a París.

stats