Escacs
Esports 28/11/2016

Carlsen i Karjakin signen una treva i es jugaran el títol dimecres

El noruec i el rus han acordat taules en 30 moviments

Efe
1 min
Magnus Carlsen i Sergey Karjakin

BarcelonaEl noruec Magnus Carlsen, campió mundial d'escacs, i l'aspirant rus Sergey Karjakin han signat una treva en la dotzena partida de la trobada que disputen a Nova York, han acordat taules en 30 moviments i es jugaran la corona dimecres en quatre semiràpides.

El dotzè joc, últim a ritme clàssic (dues hores per a cada jugador en les primeres 40 jugades), ha decebut una mica als aficionats, que esperaven una ofensiva del campió al comandament de les peces blanques. Però Carlsen ha triat una sòlida variant contra la defensa berlinesa i la seva falta de combativitat ha contagiat Karjakin, que s'ha mostrat content amb l'empat per tancar la sèrie de dotze partides amb igualtat a 6 punts al marcador, un resultat que ningú esperava al principi del 'match' novaiorquès.

Dimecres que ve, dia en què Carlsen compleix 26 anys, els mateixos que té el seu rival, els dos Grans Mestres es jugarà el títol en quatre partides semiràpides, en què cada jugador disposa de 25 minuts per a tot el joc, amb 10 segons de a més després de cada moviment.

stats