VELA
Esports 10/11/2016

El català Dídac Costa reprèn la Vendée Globe

El navegant català, després de quatre dies a port, ha pogut tornar a sortir al mar per començar la volta al món

Nuria García
1 min
Invertir tots els estalvis en un somni de 90 dies

BarcelonaEl 'One Planet, One Ocean' ja torna a navegar. Dídac Costa ha reprès aquest dijous al migdia la Vendée Globe, la volta al món en solitari sense escales ni assistència. Hauria d'haver començat diumenge, amb els altres 28 navegants, però tot just una hora després de sortir va detectar un problema i va girar cua.

El navegant català va notar una fuita i problemes elèctrics a bord del seu IMOCA i es va veure obligat a tornar a port per arreglar-ho. Per poder seguir endavant amb la regata tenia 10 dies per tornar a l'aigua, i aquest dijous, després de tres nits a port i d'haver solucionat els problemes, ha pogut tornar a sortir.

"Tot està a punt. El Dídac espera sortir. No serà fàcil retenir-lo aquí. Ell vol sortir, ha dit Jordi Griso, cap de l'equip. De fet, Griso ha agraït l'ajuda dels bombers de Le Sables, que, coneixedors dels problemes de Costa –bomber del parc de Cerdanyola–, han ajudat en tot el que han pogut per aconseguir que el català pogués tornar a la regata.

I així ha estat. Aquest dijous al migdia, Dídac Costa ha reprès la Vendée Globe, quan la resta de participants ja estan a punt d'arribar a les Canàries. El seu objectiu –i el seu somni–, com ja va assegurar abans de marxar, és acabar.

stats