Judo
Esports 18/10/2014

La judoka catalana Laia Talarn, a les portes d'una medalla

La barcelonina ha completat una bona actuació al Grand Prix de Taskent

Ferran Piqué
2 min
Laia / THE WANG CONNECTION

BarcelonaLa judoka barcelonina Laia Talarn s'ha desplaçat fins a la capital de l'Uzbekistan, Taskent, per seguir sumant punts de cara el seu camí cap als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. Des de dijous i fins aquest dissabte, s'hi ha celebrat el Grand Prix de Taskent, que ha comptat amb la participació de quasi 300 esportistes arribats de 42 països.

Aquest dissabte ha estat el torn de la presència catalana a sobre del tatami de l'Uzbekistan Sport Complex. Talarn ha començat la jornada amb empenta i s'ha desfet de la representant índia Jina Devi Chongtam. Seguia pel bon camí en el segon enfrontament, plantant cara a la número 9 del món, Natalie Powell, en una lluita molt disputada en què la de les Escolàpies Llúria ha començat perdent però ha remuntat a l'últim minut i s'ha col·locat d'aquesta manera a les semifinals. La catalana no ha pogut guanyar la croata Maranic, que se li ha imposat i li ha impedit l'accés per la lluita per l'or. Finalment, la competició de Laia Talarn no s'ha vist premiada amb una medalla en perdre el quart i últim combat per pujar al tercer calaix del podi amb l'alemanya Luise Malzahn.

Tot i la no-medalla catalana a terres asiàtiques, la judoka del Nucli de Tecnificació BCN Nord se'n torna cap a casa amb minuts de combat i 60 punts per al rànquing mundial, que la fan avançar cap a les places olímpiques.

El nom de Laia Talarn sona cada cop amb més força per als Jocs de Rio. Tot i això, la classificació en aquesta disciplina és molt dura; per participar-hi cal estar entre les 14 millors del món en el moment de tancament del procés classificatori, el maig de 2016, fet que representa molta regularitat quant a resultats.

Sense temps per descansar, Talarn torna cap a la Ciutat Comtal per reprendre els entrenaments i preparar la seva pròxima cita que tindrà lloc a l'Extrem Orient, el Grand Prix de Jeju, el 29 de novembre.

stats