Ciclisme
Esports 08/06/2011

Tony Martin continua la ratxa alemanya a la contrarellotge

L'alemany Tony Martin (HTC-Highroad) ha guanyat la contrarellotge del Critèrium de Dauphiné, amb un recorregut idèntic a la del Tour de França, i Wiggins pren el liderat

Albert Rabadan
2 min
Tony Martin durant la contrarellotge de la Critèrium Dauphiné.

BarcelonaEls 42,5km d'avui amb sortida i arribada a Grenoble, a més de fer les primeres grans diferències d'aquest Critèrium de Dauphiné, servien de test pels aspirants al Tour de França, que tindran aquest idèntic recorregut el penúltim dia de cursa. Qui ha marcat el millor temps ha estat Tony Martin (HTC-Highroad) que, deixant de banda el pròleg i la crono llarga de Romandía, està imbatut enguany a les etapes contra el cronòmetre (s'havia emportat les d'Algarve, París-Niça i País Basc abans d'aquestes).

L'alemany, que sortia de l'etapa molt endarrerit de la general (131è a 10'31”) ha marcat un gran temps des de ben aviat, i ha aprofitat que els grans favorits han sortit amb més pluja perquè ningú el pogués atrapar. De fet, l'únic que ha estat capaç d'apropar-s'hi, el britànic Bradley Wiggins (Sky), que ha acabat com a líder provisional, empatava a temps amb Martin al segon punt intermig, situat al petit port de Saint Martin d'Uriage, però ha perdut les opcions d'endur-se al parcial al veure's obligat a afrontar el descens amb precaució pel terreny mullat.

La victòria del corredor d'HTC-Highroad és la segona consecutiva no tan sols del seu equip, sinó d'un corredor alemany, ja que ahir es va imposar a Lió el jove John Degenkolb. Joaquim Rodríguez, per la seva banda, ha minimitzat pèrdues i ha quedat encara dins dels 20 primers d'una general en què el català Juan Antonio Flecha està sent molt regular, tot i que la prioritat de Purito segueix sent el triomf d'etapa.

Critèrium de Dauphiné, tercera etapa (Grenoble, 42,5km):

1r Tony Martin (HTC-Highroad) 55'27”, 2n Bradley Wiggins (Sky) a 11”, 3r Edvald Boasson Hagen (Sky) a 43”, 4t David Zabriskie (Garmin-Cérvelo) a 58”, 5è Janez Brajkovic (RadioShack) a 1'17” (…) 38è Juan Antonio Flecha (Sky) a 3'15”, 59è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 3'54”

Classificació general provisional:

1r Bradley Wiggins (Sky) 8h41'37”, 2n Cadel Evans (BMC) a 1'11”, 3r Janez Brajkovic (RadioShack) a 1'21”, 4t Alexandre Vinokúrov (Astana) a 1'56”, 5è Rui Costa (Movistar) a 2'12” (…) 19è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 3'55”, 23è Juan Antonio Flecha (Sky) a 4'03”

stats