VOLTA A CATALUNYA
Esports 16/03/2015

Purito, Contador i Froome, grans atractius de la 95a Volta a Catalunya

La prova començarà a Calella i finalitzarà a Barcelona el proper 29 de març

Efe
2 min
La presentació de la 95a edició de la Volta

BarcelonaLa Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà entre el 23 i el 29 de març, ha fet pública la llista de preinscrits de la seva 95a edició, en la qual destaquen Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) i Joaquim 'Purito' Rodríguez ( Katusha), i el britànic Chris Froome (Sky). La llista es completa amb Alejandro Valverde (Movistar), el colombià Rigoberto Urán (Etixx Quick-Step), el canadenc Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin) i el nord-americà Tejay Van Garderen (BMC), entre d'altres.

"La participació és de luxe. Hi participaran un total de 24 equips, quan el límit per l'UCI és de 25, així com 192 corredors. I els noms són el bo i millor de cada casa", ha explicat el president de la Volta, Rubén Peris.

A una setmana de l'inici, la prova per etapes més antiga del món després del Giro d'Itàlia i el Tour de França ha estat presentada en societat aquest dilluns a Barcelona. Com ha estat habitual en les darreres edicions, la Volta comptarà amb algunes de les estrelles del ciclisme mundial que voldran destronar el vigent campió, Joaquim Rodríguez, que buscarà guanyar per tercera vegada a la ronda de la seva terra.

Entre els candidats emergeix Contador, segon en la passada edició, així com Teejay Van Garderen, que va completar el podi, sense oblidar al campió del Tour de França de l'any 2013 Chris Froome, i tampoc cal destacar l'irlandès Dan Martin (Cannondale-Garmin ), vencedor fa dos anys.

La prova començarà a Calella i finalitzarà el 29 de març al tradicional circuit per la muntanya de Montjuïc (Barcelona). En total, el recorregut inclou l'ascens a 24 passos de muntanya puntuables, un de categoria especial, vuit de primera, dos de segona i tretze de tercera. La principal arribada en pujada serà a l'estació d'esquí de la Molina, una etapa que, en no haver contrarellotge, pot decidir el vencedor.

Etapes de la 95a Volta a Catalunya:

23 de març. 1a etapa, Calella-Calella: 185,2 km.

24 de març. 2a etapa, Mataró-Olot: 191,8 km.

25 de març. 3a etapa, Girona-Girona: 156,6 km.

26 de març. 4a etapa, Tona-La Molina: 188,4 km.

27 de març. 5a etapa, Alp-Valls: 195,4 km.

28 de març. 6a etapa, Cervera-Port Aventura: 194,1 km.

29 de març. 7a etapa, Barcelona-Barcelona: 126,6 km.

stats