Ciclisme
Esports Ciclisme 26/05/2022

El belga De Bondt deixa amb un pam de nas els esprintadors al Giro

Almeida es retira per culpa del covid i la cursa continua ben igualada a la classificació general

2 min
El belga De Bondt deixa amb un pam de nas els esprintadors al Giro

BarcelonaLa 18a etapa del Giro semblava l'última oportunitat per als esprintadors per sumar un triomf, però una escapada de quatre corredors va capgirar el guió. Al final, el belga Dries De Bondt (AlpecinFenix) va ser el més ràpid a l’arribada de Treviso imposant-se a l’italià Edoardo Affini (Jumbo Visma), el danès Magnus Cort (EF Education) i el també italià Davide Gabburo (Bardiani-CSF-Faizane). El gran grup va arribar uns minuts després amb el segon classificat de la general, l’australià Jai Hindley (Bora), patint problemes tècnics, tot i que va evitar prendre mal i continua a tot just tres segons del líder de la classificació general, l’equatorià Richard Carapaz (Ineos Grenadiers).

La divuitena etapa, entre Borgo Valsugana i Treviso (156 km), era ideal per als esprintadors, tot i que tenia el parany del mur de Ca’ del Poggio a la part final del recorregut. Els quatre escapats, que van rodar en solitari durant bona part de l’etapa, hi van arribar amb dos minuts de marge sobre el gran grup, on els equips dels esprintadors no van saber neutralitzar l’escapada. I tot plegat en una etapa en què el quart classificat, el portuguès João Almeida (UAE), ja no va arrencar perquè va donar positiu per coronavirus. Això consolida al basc Mikel Landa (Bahrein) com a candidat per pujar al podi final de Verona, tot i que continua a més d’un minut de Carapaz i Hindley. El veterà sicilià Vincenzo Nibali, que amb 39 anys s’acomiada del Giro, puja a la quarta posició gràcies a la baixa del portuguès.

La 19a etapa, entre Marano Lagunare i el santuari de Castelmonte, serà de muntanya, amb dos ports de categoria especial als Alps. Dissabte tocarà una segona etapa ideal per als escaladors, on s’hauria de decidir la sort del Giro més igualat dels darrers 50 anys. L'última etapa serà una contrarellotge individual a Verona, on Carapaz aspira a guanyar el seu segon Giro, i Hindley, el primer.

stats