Ciclisme
Esports Ciclisme 28/08/2022

Evenepoel consolida el liderat de la Vuelta i deixa Roglic contra les cordes

Louis Meintjes guanya una novena etapa en la qual el belga reafirma el liderat per davant d'Enric Mas

Remco Evenepoel liderat la Vuelta a Espanya

BarcelonaAmb 22 anys, el belga Remco Evenepoel sembla disposat a pujar per fi al podi d'una gran volta. El corredor de Quick Step ha aconseguit reforçar el liderat de la Vuelta Ciclista a Espanya en una preciosa novena etapa en la qual cap favorit ha seguit el seu ritme quan ell ha serrat les dents i pedalejat més fort. La Vuelta descansa aquest dilluns amb Evenepoel traient un minut i 12 segons al segon classificat, el mallorquí Enric Mas (Movistar), i gairebé dos minuts al vigent campió, un Primoz Roglic (Jumbo-Visma) que no transmet bones sensacions.

L'etapa l'ha guanyat un lluitador nat com és el sud-africà Louis Meintjes (Intermarché), que als 30 anys ha guanyat per fi una etapa en una cursa gran. Meintjes ha acabat tres cops entre els deu primers del Tour, però li faltava creuar primer l'arribada en una etapa com aquesta entre Villaviciosa i Les Praeres Nava, de 174,1 km, amb un ascens final per una carretera menuda que li ha donat un toc èpic al seu triomf sobre l'italià Samuele Battistela (Astana), que ha arribat un minut més tard. Els escapats han lluitat pel triomf d'etapa mentre darrere, al gran grup, Evenepoel posava sobre la taula totes les virtuts que el van convertir ara fa tres anys en una de les grans promeses del circuit internacional, al nivell de Tadej Pogacar. Quan el 2019 va guanyar les seves primeres curses, com l'Europeu de contrarellotge o la clàssica de Sant Sebastià, va fer-se evident el talent d'un jove que entre lesions i caigudes no ha explotat de nou fins aquesta temporada, però sempre en clàssiques d'un dia com la Lieja-Bastonya-Lieja. Ara sembla preparat per aprofitar el mal moment de Roglic, que aspira a convertir-se en el primer home a guanyar la Vuelta quatre anys consecutius, per fer el gran salt endavant a una gran cursa. De fet, Evenepoel no ha acabat mai ni un Giro, ni un Tour, ni una Vuelta. El seu rendiment a les dues últimes setmanes de competició, doncs, serà un misteri.

Darrere seu, Enric Mas ha aconseguit no perdre gaire temps i segueix ferm en la segona posició. El corredor d'Artà ja ha acabat dos cops la Vuelta en la segona posició, però si vol fer el salt a la primera posició haurà de ser més valent, ja que de moment el seu gran èxit és ser l'últim a caure quan Evenepoel marca un ritme alt. Roglic avui ha patit tant que ha acabat superat pel jove Juan Ayuso. El valencià, nascut a Barcelona, és cinquè a la general. Després de la jornada de descans de demà, la Vuelta abandonarà el nord de la Península i tornarà a l'acció a Elx, amb una contrarellotge individual de 30,9 km.