Ciclisme
Esports Ciclisme 25/08/2022

Evenepoel demana pas a la Vuelta el dia que Enric Mas es reivindica

L'australià Jay Vine guanya una preciosa etapa sota la pluja en què el belga aconsegueix el liderat

2 min
Remco Evenepoel, nou líder de la Vuelta

BarcelonaL'australià Jay Vine (Alpecin Deceuninck) s'ha imposat en la sisena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada entre Bilbao i Pico Jano, a Cantàbria (181,2 km), etapa en què el belga Remco Evenepoel s'ha convertit en el nou líder. Jay, de 26 anys, ha arribat en solitari al cim de Pico Jano amb un temps de 4.38.00. A 15 segons ha entrat Evenepoel (Quick Step) i el mallorquí Enric Mas, per davant del català Juan Ayuso a 55 segons i l'eslovè Primoz Roglic a 1.37 minuts. A la general, el belga Remco Evenepoel és el nou líder, seguit del francès Molard a 21 segons i d'Enric Mas a 28.

Mas, de fet, és un dels guanyadors del dia, després d'anys de crítiques. El mallorquí ha estat gairebé l'únic en aguantar el ritme d'Evenepoel quan el belga, sota la pluja, ha castigat els rivals en una demostració de força. "Prou en tenia, de seguir la seva roda", ha admès Mas. "L'etapa ha estat duríssima tant pel mal temps com pel ritme que s'ha imposat a la carrera. A més, hi havia algunes baixades perilloses i fins i tot hi ha hagut una caiguda forta abans de Brenes", ha explicat el mallorquí. Altres favorits, com l'equatorià Richard Carapaz (INEOS) s'han deixat gairebé tres minuts, mentre que el vigent campió, l'eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma) s'ha acosta al liderat, però sense haver pogut seguir el ritme d'un Evenepoel que porta anys demanat pas amb el seu estil agressiu.

Mas ha explicat que coneixia el recorregut, record dels seus anys en categories inferiors: "Afortunadament en aquest país el ciclisme de base continua fent carreres i coneixia l'etapa de la meva època de júnior a la Vuelta al Besaya". Així mateix, s'ha mostrat especialment satisfet i "content" per ser a la tercera posició de la classificació general a només 28 segons del nou líder, tot i que ha reconegut que encara no podia analitzar l'avantatge que té sobre els altres aspirants: "No sé què ha passat per darrere". Aquest divendres es disputarà la setena etapa, entre Camargo i Cistierna, de 190 km.

stats