Ciclisme

Un guàrdia civil retirat va atropellar Alejandro Valverde i es va fugar

L'home, de 69 anys, es va discutir amb els ciclistes arran d'un avançament sense respectar la distància de seguretat

2 min
El Guàrdia Civil que va atropellar Alejandro Valverde, sortint del jutjat

BarcelonaAlejandro Valverde s'entrenava dissabte a Múrcia acompanyat del seu grup habitual de ciclistes. A les 12.20 del migdia, quan passava per la carretera RM-560, pels voltants del nucli urbà de Javalí Viejo, un cotxe els va avançar sense respectar el metre i mig de distància, a molta velocitat. El grup va alçar la veu contra el conductor, que va frenar el vehicle en sec. I, com a represàlia, va decidir fer marxa enrere. Així va ser com va xocar amb Valverde i dos companys més, que van quedar estesos a terra. Acte seguit, el vehicle es va posar novament en marxa i es va fugar sense auxiliar ningú.

Aquesta és la reconstrucció de l'accident que va patir el grup de ciclistes capitanejat per Alejandro Valverde dissabte, segona detalla Efe en un teletip. Però l'agència, que s'ha posat en contacte amb els investigadors de la policia i amb l'advocada del conductor, pot anar més enllà: el responsable de l'atropellament era un Guàrdia Civil retirat. Té 69 anys i va estar destinat durant uns anys al País Basc, a més d'exercir com a auxiliar a l'Institut de Medicina Legal de Múrcia.

L'home, del qual no ha transcendit el nom, inicialment es va fugar però després es va entregar a la policia. Dissabte va passar la nit al calabós, abans de passar a disposició judicial. Finalment, dilluns quedava en llibertat amb càrrecs, després de declarar. "Quan tingui forces donarà la seva versió, però ara és aviat perquè està assimilant el que li ha passat. Ha estat 45 hores detingut, és un home que pren medicació oncològica i que pateix alguns atacs", ha explicat la seva advocada, Ariane Santiago.

El guàrdia civil insisteix que l'atropellament no va ser intencionat

El grup de ciclistes va denunciar els fets com un atropellament que consideraven totalment intencionat. En canvi, el guàrdia civil retirat nega que volgués fer mal a ningú i ho qualifica només d'accident. De moment, la titular del jutjat d'instrucció número 3 de Múrcia li ha imposat l'obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes i va ordenar que se li retirés el carnet de conduir, a més d'intervenir el vehicle que conduïa. La magistrada veu "indicis d'un possible delicte contra la seguretat vial, lesions i abandonament del lloc del sinistre".

Valverde, ciclista de l'equip Movistar, va quedar marejat i va ser traslladat a l'hospital. El ciclista, de 42 anys, no patia lesions greus i va ser donat d'alta aquell mateix dissabte. També va ingressar un seu company d'equip, Pedro Moya, que també va rebre l'alta dissabte al vespre.

stats