Ciclisme
Esports Ciclisme 21/03/2022

Matthews s'imposa en una primera etapa de la Volta amb ensurt per la pèrdua de coneixement de Colbrelli

L'italià ha necessitat un massatge cardíac i ara es troba en condicions estables a l'Hospital Trueta

2 min
L'australià Michael Matthews, guanyant la primera etapa de la Volta ciclista

BarcelonaL’edició 101 de la Volta Ciclista a Catalunya ha començat amb ensurt, ja que l’italià Sonny Colbrelli, segon classificat en la primera etapa a Sant Feliu de Guíxols, ha acabat a l’Hospital Josep Trueta de Girona després de perdre la consciència al creuar la meta i haver necessitat un massatge cardíac. L’equip de Colbrelli, el Bahrain, ha confirmat que el corredor es troba “estable” i serà sotmès a més proves per investigar “el seu estat de més exhaustivament”. L’italià, de 31 anys, ha perdut el coneixement després de fer un intens esprint en què ha acabat derrotat per l’australià Michael Matthews, el vencedor d’una primera etapa amb l'últim quilòmetre en pujada. El Bahrain Victorious ha volgut “agrair als organitzadors” el suport rebut.

El primer líder, doncs, serà Michael Matthews (Team BikeExchange-Jayco), que arribava amb la condició de gran favorit en els esprints després de guanyar dues etapes a la Volta el 2019 i dues del Tour de França. Després de molts anys amb la primera etapa a Calella, enguany l’etapa era de 171,2 quilòmetres amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols, amb tres ports de tercera categoria i un munt d’ensurts per culpa de la pluja i el vent. Al final, però, cap fuga ha triomfat i cap favorit ha cedit temps, tot i que l’equatorià Richard Carapaz (INEOS) ha patit una caiguda sense conseqüències en l'últim descens. El guanyador del Giro, però, ha reaccionat amb caràcter i ha arribat a liderar el gran grup quan enfilava l'última recta a Sant Feliu. Qui ha imposat la seva llei, però, ha sigut el ciclista de Canberra, Matthews, un home que ha guanyat etapes tant al Tour com al Giro i la Vuelta a Espanya. Un especialista que difícilment podrà defensar la primera posició quan dimecres arribin els Pirineus. De fet, Matthews coneixia prou bé l’escenari, perquè ja va guanyar a Sant Feliu de Guíxols el 2019. 

La segona etapa unirà l’Escala, que s’estrena com a punt de sortida de la Volta, i Perpinyà, on la prova tornarà 67 anys després de l’última vegada, quan el 1955 va guanyar-hi el berguedà Josep Mateo Gil. Una etapa amb tres ports en els últims quilòmetres.

stats