Ciclisme
Esports Ciclisme 19/05/2022

Stefano Oldani demana pas amb un emocionant triomf al Giro

El jove italià s'imposa a Gènova en una etapa sense grans canvis a la general

2 min
Stefano Oldani demana pas amb un emocionant triomf al Giro

BarcelonaCantava Paolo Conte, artista enamorat del ciclisme, que la gent de l'interior d'Itàlia queda ben sorpresa quan baixa a Gènova. Així és. El port de la Ligúria és un dels més importants del Mediterrani, però està protegit per una serralada afilada, per on s'enfilen com poden els barris obrers i els cementiris genovesos. La gent que baixa del Piemont o de l'Emília es troba el mar gairebé per sorpresa, a sota. I els ciclistes que han acabat la dotzena etapa del Giro, la més llarga de la present edició després de 204 quilòmetres entre Parma i Gènova, han arribat al mar després d'un recorregut amb tres ports prou entremaliats per negar als velocistes el plaer de jugar-se la victòria a l'esprint.

Així ha estat. Si les primeres 10 etapes les van guanyar els estrangers, els italians porten ara dos triomfs consecutius gràcies a la victòria del jove milanès Stefano Oldani (Alpecin-Fenix Cycling Team), de 24 anys, el més fort d'un grup d'escapats. Oldani ha superat el també italià Lorenzo Rota i el neerlandès Gijs Leemreize per sumar el triomf més important de la seva carrera. Ha acabat plorant, a terra, fos per l'esforç. L'etapa, que ha començat amb la baixa del velocista australià Caleb Ewan (Lotto), s'ha trencat en diferents grups, amb els favorits rodant a 11 minuts, ja que al davant no hi havia ningú que aspiri a liderar la classificació general. Només Wilco Kelderman (Bora) tenia cartell entre els escapats i, de fet, ha pogut situar-se quinzè de la general, encara a quatre minuts del líder, després de retallar part del temps que va perdre en les primeres etapes.

Oldani, que havia acabat entre els deu primers d'etapa cinc cops en aquest Giro, ha aconseguit tocar el cel en una etapa sense canvis a la general. L'espanyol Juanpe López (Trek) segueix 12 segons davant del favorit, l'equatorià Richard Carapaz, i 14 segons davant del portuguès Joao Almeida i el francès Romain Bardet. La tretzena etapa serà aquest divendres entre San Remo i Cuneo, i deixarà el mar per pujar fins al Piemont, amb un port de muntanya a l'inici però molts quilòmetres plans al final. El cap de setmana arribarà l'hora de la veritat, amb els Alps.

stats