GIRONA FC
Esports 17/08/2019

Començar amb bon peu: el principal desig del Girona

Els blanc-i-vermells reben l'Sporting a Montilivi en la primera jornada de Segona (18.30 h, GOLT)

Jordi Bofill
3 min
Cristhian Stuani, davanter del Girona

GironaTothom s'anima quan la Lliga està a punt de començar. Un cop la pilota roda, tots els mals desapareixen. Fins i tot la inestabilitat emocional del Girona sembla enterrada, malgrat que competirà a Segona i no a Primera, la categoria que l'ha vist jugar els dos últims cursos. Amb una plantilla digna de mirar als ulls a qualsevol i que té entre cella i cella recuperar el màxim nivell, els homes de Juan Carlos Unzué reben l'Sporting (18.30 h, GOLT) en la jornada inaugural d'un campionat que serà duríssim. "Veig una Segona Divisió amb molts equips històrics i una gran pressió pel que han sigut. També n'hi ha de més petits que fa uns anys que hi són i senten que formen part del futbol professional, amb tots els arguments. I després hi ha els descendits de Primera, que també són casos especials, perquè tenim una mica més de pressupost però venim d'un descens i el moment és delicat perquè no saps com respondràs. Si poso tot això dins una coctelera, em surt molta igualtat, que no és res nou", ha manifestat el tècnic navarrès, que ha continuat parlant del nou context que viu el Girona. "Dels vint-i-dos equips, m'atreviria a dir que, al llarg del curs, setze senten que poden anar a Primera i setze més veuen el pou molt a prop. Hi haurà moments per a tot. Això genera il·lusió, sí, però també pànic. I aquí és on juga un paper clau l'afició. Passarem moments difícils, i el sentiment de pertinença pot decantar la balança a favor nostre".

Montilivi espera el primer ple del curs, després d'haver assolit el rècord d'abonats: 9.501. L'ascens a Primera és cosa de tots. "Quan som part d'alguna cosa, ens sentim més forts, i això és bonic tenir-ho respecte al club de la teva ciutat. L'afició ha fet la part més important, abonar-se i fer-se soci. A partir d'ara, la responsabilitat és nostra. Hem perdut els últims amistosos, però els animo a venir perquè farem tot el possible per guanyar i ens esforçarem perquè se sentin orgullosos, que reconeguin el seu equip més enllà del resultat". L'aposta per mantenir el bloc i les principals figures, com Àlex Granell, Borja García o Cristhian Stuani, reforça el present tot i no ser garantia de res. "Llegeixo poc la premsa, però intento percebre el que pot sentir la gent. No puc parlar per ells, però sí que puc dir el que sento jo: tinc la sensació, no de paraula sinó de fets, que s'està fent tot el possible perquè el projecte sigui fort".

Sense convocatòria

Juan Carlos Unzué no ha fet pública la llista de convocats, perquè no n'hi ha. De fet, l'entrenador s'emportarà tota la plantilla per tenir-los a tots endollats. Només Paik, que s'haurà de buscar una sortida si Mojica i Lozano continuen –tots tres són extracomunitaris i només se'n poden tenir dos–, no hi podrà participar, a banda dels lesionats Valery i Carles Planas. "Tinc la idea clara de com jugarem, però no donaré informació al rival. No crec que sigui determinant, ni de bon tros, i ja anireu veient que ni diré l'alineació. Vull mantenir el neguit de qui jugarà i qui no, als futbolistes no els hi dic fins dues hores abans. És una norma que tinc amb mi mateix, i m'agrada perquè així tots arriben pensant que poden jugar". El més lògic, però, és que dibuixi un 4-2-3-1 amb: Juan Carlos; Maffeo, Alcalá, Juanpe, Mojica; Granell, Gumbau; Diamanka o Gual, Borja García, Samu Saiz; i Cristhian Stuani.

El Girona jugarà tres dels primers quatre partits a Montilivi, un fet que li pot donar cert avantatge si compleix amb els pronòstics. Però més enllà de l'avui, no entra en els plans d'Unzué: "No cal repetir cada diumenge que volem pujar, això ja ho sabem. Si ho tenim clar, ara el que hem de fer és gaudir del camí. Perquè si només ens centrem en el propòsit final, potser fins i tot aconseguint-lo no ens omplirà. Soc molt positiu, sento molta ambició quan arriben els partits. Hem d'aprofitar la derrota de dissabte i adonar-nos de quin és el camí que cal seguir. Per la manera com veig els futbolistes, es nota que comença la competició. És un tòpic, però tothom vol començar la Lliga amb victòria i espero que així sigui. Durant la setmana, els futbolistes m'han demostrat que ho volen i que estaran a prop del seu màxim nivell", ha acabat dient el tècnic d'un Girona que intentarà ser de Primera quan la Lliga arribi a la jornada 42. Ara com ara, però, encara és aviat per imaginar-ho.

stats