RCD Espanyol
Esports 19/02/2022

Cornellà-El Prat creix contra els equips grans

L’Espanyol, que rep el Sevilla, és el segon equip que més puntua a casa contra els vuit millors de Primera

3 min
Cornellà-El Prat va presentar la millor entrada del curs al derbi

BarcelonaUna setmana després d’acollir un derbi que va deixar sensacions agredolces, Cornellà-El Prat rebrà aquest diumenge (14 h, M. LaLiga) la visita de l’últim dels aspirants al títol de Lliga que encara no hi ha desfilat aquesta temporada, el Sevilla. Els andalusos miren de tu a tu el Reial Madrid després d’haver perdut únicament en dues de les 24 jornades disputades fins ara. L’última, al Santiago Bernabéu (2-1) després d’encaixar un gol de Vinícius al minut 87. Abans, a l’octubre, havien caigut també per la mínima a Granada (1-0). 

La fiabilitat que està mostrant l’equip de Lopetegui a la competició de la regularitat posarà a prova la solidesa amb què està afrontant l’Espanyol els partits com a local aquest curs. Cornellà-El Prat ha recuperat la seva essència en l’any del retorn dels blanc-i-blaus a Primera. La temporada del descens va ser la pitjor de l’Espanyol com a local a Primera, amb només dues victòries i cinc empats. Va sumar 12 punts, un més que la 1934-35, però aleshores els triomfs només es premiaven amb dos punts. Amb el sistema actual, aquell equip hauria sumat 16 punts (cinc victòries i un empat). 

Després de transitar per Segona en un curs de penitència sense públic a les grades, l’estadi blanc-i-blau sembla haver recuperat la seva millor versió. L’RCDE Stadium torna a ser l’aliat que l’Espanyol necessitava: hi ha sumat 21 dels 28 punts obtinguts aquest curs. Malgrat haver perdut en aquest inici de 2022 l’impuls amb què va començar la temporada (els de Vicente Moreno només hi han sumat un dels últims nou punts), Cornellà-El Prat s’ha consolidat aquesta temporada com el matagegants de la Lliga. 

La millor versió, contra els grans

L’Espanyol només ha perdut dos dels partits disputats contra els vuit primers classificats. En el primer, contra l’Atlètic (1-2), els de Vicente Moreno guanyaven fins al minut 78 i van acabar perdent en el 96 en un enfrontament on van fer mèrits de sobres per esgarrapar algun punt. En el segon, el Betis va ser força superior (1-4), però també va haver de remuntar un gol inicial dels espanyolistes. 

Juntament amb els andalusos, només un altre equip va ser superior, futbolísticament, als blanc-i-blaus: un Athletic que també va encaixar primer i va acabar esgarrapant un punt (1-1). En tots tres partits, l’Espanyol va avançar-se a través de Raúl de Tomás. Els espanyolistes van quedar-se a tocar de la victòria contra el Vila-real (0-0) i davant del Barça (2-2), que van marxar de Cornellà-El Prat celebrant el punt obtingut. Menys sort van tenir el Reial Madrid (2-1) i la Reial Societat (1-0), que van sortir-ne amb les butxaques buides. En aquests set partits, els periquitos han marcat vuit gols i n'han encaixat 10.

Nou de 21 punts és una bona carta de presentació de l’Espanyol davant d’un Sevilla que té una oportunitat única per discutir-li enguany la Lliga al Reial Madrid. El conjunt blanc, de fet, és l’únic que ha sumat més punts que l’Espanyol (10 de 12) contra el Top 8 de la Lliga com a local. Amb els mateixos punts que els espanyolistes se situa l’Atlètic de Madrid. Per darrere queden Sevilla, Athletic, València i Granada (set punts), Barça i Mallorca (sis), Vila-real, Elx i Alabès (cinc), i Rayo (quatre). 

“He gaudit molt veient l’RCDE Stadium”, va reconèixer Vicente Moreno després del derbi, que va registrar la millor entrada de la temporada (25.049 espectadors). El club ha impulsat diverses promocions al llarg d’aquesta setmana perquè l’estadi torni a presentar un ambient de gala amb la visita del Sevilla. L’horari i el rival, dos al·licients de sobres per anar al camp i intentar empènyer l’equip cap al primer triomf d’aquest 2022.  

stats