Esports 05/07/2021

Cristhian Stuani: la llegenda del Girona es fa eterna

El davanter uruguaià es manté implicat amb el projecte blanc-i-vermell i allarga el seu vincle fins al 2026

Jordi Bofill
2 min
Cristhian Stuani, jugador del Girona FC

GIRONACristhian Stuani continuarà vinculat al Girona fins al 2026 per allargar una trajectòria que serà eterna. El seu impacte a la Primera Divisió, en plena eufòria de l'entitat, que vivia uns dies irrepetibles, el va convertir en un ídol. Tots els nens i nenes es compraven la seva samarreta mentre els adults cantaven els seus gols. En va fer tants que gairebé hem perdut el compte. 82 gols en 136 partits. Això sí, el seu nom figura com a número u a la llista de màxims golejadors de l'entitat en el futbol professional. I sembla que serà per molt temps. Llàstima que no va poder evitar el descens i que, en dues temporades a Segona, no ha pogut recuperar la categoria perduda. Temps al temps. O no, però no serà per falta de ganes.

L'uruguaià és un futbolista implicat, que es mantindrà viu en la memòria gràcies al fet tan simple d'estimar un Girona necessitat d'amor. Sobretot ara que les coses no surten com vol. Stuani i la seva família sempre s'han trobat còmodes a Girona, i ha rebutjat ofertes importants perquè la prioritat ha estat quedar-se al lloc on se sent bé. Econòmicament tampoc pot tenir cap queixa, perquè el City Football Group el va blindar davant possibles temptacions. Ara Stuani ha renegociat el seu contracte i renova a la baixa, tot i allargar-lo més temporades. Acabava a la 2022-23 i marxarà a la 2025-26. Un gest com aquest no el té qualsevol.

Míchel Sánchez, l'escollit a la banqueta

Amb aquest moviment, els propietaris del Girona demostren que el projecte no es debilitarà. El següent pas ha de ser tancar l'entrenador, que si res no es trenca serà Míchel Sánchez, que va pujar a Primera amb el Rayo i l'Osca. Ell és l'escollit, i ell assumirà el lideratge a la banqueta. Descartades altres opcions, Quique Cárcel aposta fort pel madrileny, un entrenador amb caràcter que lliga amb l'estil que ja tenia Francisco. El fitxatge hauria de ser oficial en les pròximes hores, perquè la setmana que ve l'equip blanc-i-vermell ja comença la pretemporada. Ho farà amb Stuani com a figura principal d'un vestidor que patirà canvis, però que assegurarà competitivitat. Qui no hi serà és Ramalho, pel qual l'Osasuna ha executat l'opció de compra que tenia pactada d'aproximadament 700.000 euros. Uns diners que no aniran malament a l'economia de Montilivi.

stats