Esports 14/11/2020

Gassama castiga la relaxació de l'Espanyol (1-1)

El punta de Granollers empata a cinc minuts del final el gol inicial de De Tomás

Roger Requena
Gassama ha empatat contra l'Espanyol amb un fort xut de penal

BarcelonaCinc minuts li van sobrar a l'Espanyol a Fuenlabrada, on va cedir un empat amb regust agredolç (1-1) en un partit que tenien sota control fins al tram final, quan van cometre un penal innecessari. Els blanc-i-blaus es van quedar a les portes de convertir-se en el primer visitant que guanya al Fernando Torres des del març en un matx en què, tot sigui dit, el Fuenlabrada va disposar de més i millors ocasions. L'Espanyol, relaxat després d'obrir la llauna, no va saber rematar els locals quan van poder i va acabar veient trencada la seva ratxa de tres victòries consecutives.

Els blanc-i-blaus es van trobar al Fernando Torres amb un Fuenlabrada que només va tardar 16 segons a demostrar la seva essència: un equip físic i vertical que obliga a pensar molt ràpid i que exigeix un desgast considerable. En la primera jugada del partit, Gassama va pentinar una centrada des de la dreta i va deixar tot sol, dins de l'àrea, a Franchu, que va superar Diego López amb un xut que va acabar salvant Cabrera sobre la línia de gol.

Els blanc-i-blaus van tardar a refer-se de l'ensurt inicial i de la poderosa sortida del conjunt de Juan Ramón Sandoval. Els de Vicente Moreno van intentar frenar l'empenta local amb possessions llargues i horitzontals. Gairebé sempre, però, van topar amb un bloc consistent, ple de múscul, que va caçar la majoria de segones jugades i va generar gairebé totes les ocasions clares del primer temps. Gassama, en una rematada de cap tot sol, i Mula, amb una falta llunyana però molt forta, van acabar topant amb un travesser que es va aliar amb l'Espanyol.

Els espanyolistes van tenir moltes dificultats per progressar en camp rival. Tot i això, van marxar al descans amb avantatge gràcies a una jugada magistral d'Embarba, que va imposar la seva qualitat al múscul del Fuenlabrada. L'atacant blanc-i-blau va tornar als seus orígens, els d'un jugador de barri bregat en clubs madrilenys com el mateix Fuenlabrada i on el menut jugador superava amb destresa i talent la força i l'alçada dels seus adversaris.

Primer es va desfer de Diéguez amb un control orientat, després va trencar la cintura de Juanma trepitjant la pilota i, finalment, va regalar una excel·lent assistència a De Tomás. La tercera que li cedeix en les últimes tres jornades. També segueix enratxat el punta, que suma set gols aquest curs i quatre jornades consecutives veient porteria. Per sort per als blanc-i-blaus, el VAR es va encarregar de rectificar la decisió inicial de l'àrbitre, que havia anul·lat el gol per un fora de joc inexistent de De Tomás.

No sentenciar es paga car

Aquesta i una acció individual de Vargas, que no va trobar porteria per ben poc, van ser les úniques ocasions de l'Espanyol en un incòmode primer temps en què el resultat va ser molt millor que les sensacions. El guió del partit va canviar després de passar pels vestidors. L'Espanyol va fer un pas endavant i va guanyar metres amb la pilota als peus, cosa que va restar força a un Fuenlabrada que, tot i perdre empenta, no va parar d'intentar-ho. Els madrilenys van amenaçar la porteria de Diego López amb un parell de míssils llunyans de Mula, força perillós en accions a pilota aturada.

L'Espanyol, força sòlid al darrere, no va aprofitar alguns contraatacs per sentenciar el partit i ho va acabar pagant car. A cinc minuts pel final, Kanté va perseguir una passada llarga i va acabar sent escombrat per Diego López, que no va trobar pilota i va cometre un penal innecessari. Gassama, l'atacant de Granollers que venia de marcar tres gols contra l'Alcorcón, no va perdonar i va empatar el partit amb un xut fort i centrat des dels onze metres. Dos punts menys per a un Espanyol que seguirà líder però que va poder comprovar el preu de les relaxacions.