FÓRMULA 1
Esports 10/05/2015

La cursa de F-1 del Circuit de Barcelona-Catalunya, en cinc moments clau

Rosberg aconsegueix el primer triomf de la temporada i Mercedes, un nou doblet

Nuria García
3 min
Nico Rosberg, al podi del Circuit de Barcelona-Catalunya / FERRAN FORNÉ

BarcelonaNico Rosberg ha aconseguit el primer triomf de la temporada en la cinquena cursa de la temporada, la que s'ha disputat aquest diumenge al Circuit de Barcelona-Catalunya. L'alemany ha pujat al podi acompanyat per Lewis Hamilton i Sebastian Vettel. Aquests són els cinc moments clau de la cursa de Montmeló:

  1. Rosberg: primer triomf que reforça la seva autoestimaNico Rosberg necessitava un triomf com el d'aquest diumenge per tornar a creure en les seves possibilitats. Després de quatre curses en què no havia pujat al capdamunt del podi (i en què fins i tot Sebastian Vettel, amb el Ferrari, ja ho havia aconseguit), l'alemany necessitava una victòria per fer pujar la seva autoestima. La cursa ha estat perfecta per a ell i en cap moment ha vist perillar la primera posició. Cap errada en un cap de setmana perfecte per a ell que li permet, a més de retallar diferències en la lluita pel Mundial, reforçar la seva autoestima per a les properes curses.
  2. La sortida perfecta per a Rosberg i VettelL'inici del Gran Premi d'Espanya ha estat perfecte per a Nico Rosberg i per a Sebastian Vettel, però no així per a Lewis Hamilton. El britànic s'ha adormit quan s'han apagat els semàfors i ha vist com Vettel l'avançava. Bottas també ho ha intentat, però finalment Hamilton ha aconseguit mantenir la tercera posició.
  3. Canvi d'estratègia forçat de HamiltonDesprés de perdre una posició en la sortida i de perdre tres valuosos segons en la primera aturada de boxs a causa d'un error dels mecànics, Hamilton s'ha vist forçat a fer un canvi en el pla inicial: en comptes d'anar a dues aturades (com la resta de pilots capdavanters), ell n'ha fet tres. Per ràdio, l'equip Mercedes ha dit a Hamilton que hauria d'avançar Vettel a la pista, però després de veure que seria impossible, el britànic ho ha fet saber als seus enginyers, als quals ha demanat que estudiessin "una estratègia" diferent. Així, el britànic ha entrat per segon cop a boxs en la volta 33, vuit voltes abans que Vettel. Quan l'alemany de Ferrari ha tornat a pista després de tornar a entrar a boxs, ja rodava per darrere de Hamilton, que ha superat l'alemany amb l'estratègia.
  4. Només sis pilots en la volta del guanyadorLes diferències en aquest Mundial de Fórmula 1 es veuen cursa darrere cursa: Ferrari sembla ara per ara l'únic equip capaç de seguir el ritme de Mercedes, que de moment juga en una altra lliga. Aquest diumenge, les diferències s'han fet encara més evidents en la classificació final: només sis pilots han acabat la cursa en la volta del guanyador, és a dir, sense acabar doblats. A més de Rosberg, només Hamilton, Vettel, Bottas, Räikkönen i Massa han completat les 66 voltes. L'últim classificat, Roberto Merhi, ha acabat a quatre voltes del guanyador.
  5. Els problemes d'AlonsoFernando Alonso no ha pogut acabar la cursa catalana i segueix sense sumar ni un sol punt. El pilot asturià, que des del 2003 puntuava cada any a Montmeló, ha trencat la ratxa aquest 2015. Alonso s'ha hagut de retirar en la volta 28 a causa d'un problema amb els frens: després d'una petita sortida de pista, l'asturià ha entrat a boxs i ha estat a punt d'atropellar els seus mecànics abans de retirar-se. "Gairebé jugo a les bitlles amb els mecànics", ha dit el pilot, que ha afegit: "Sabíem que tothom aniria a tres aturades. Nosaltres no som ràpids a la recta, així que anar a dues ens donava alguna possibilitat més". L'asturià ha comentat que "no ha pogut ser" i que ara "investigaran el problema per tractar de solucionar-lo".
stats