Selecció Catalana
Esports 26/10/2011

La selecció catalana estrenarà una nova samarreta que tindrà un disseny creat per la firma Custo

L'amistat personal entre el vicepresident de la Federació, Juanjo Isern, i el dissenyador de l'empresa barcelonina ha fet possible aquest acord

àngel Garreta
2 min
Subies i Dalmau tancant l'acord

BarcelonaLa Federació Catalana de Futbol (FCF) ha anunciat un acord amb la firma Custo per al disseny de la nova samarreta de la selecció catalana de futbol. La prestigiosa marca barcelonina crearà un nou model de cara a mitjans de l'any vinent. L'acord entre la firma de moda catalana més important del món i l'ens federatiu ha sigut possible gràcies en gran part al vicepresident, Juanjo Isern, íntim amic de Custodi Dalmau, creador de la firma, des de la joventut.

El projecte final serà presentat abans de l'estiu del proper any. La marca Custo Barcelona va ser creada pels germans Custodi i David Dalmau l'any 1996. En aquell moment es va convertir en una companyia independent i, actualment, disposa de més de tres mil punts de venda en el món. Amb vint-i-cinc anys de carrera a l'esquena, Custo s'ha convertit en una icona del disseny farcit de modernitat.

La relació de Custo amb el futbol no és nova

Aquesta no serà la primera vegada que Custodi Dalmau col·labori amb el futbol català. El dissenyador va participar fa uns anys en el partit solidari de La Marató de TV3 com a part de l'equip de futbolistes famosos. Així mateix, Dalmau ha estat present en alguns partits de l'Europa els darrers anys i manté una estreta relació d'anys amb Isern, amb qui va estudiar a la mateixa escola.

Sense detalls dels colors de la samarreta

L'acord entre la Federació i Custo no ha desvelat encara cap línia a seguir respecte als colors de la nova samarreta. Històricament la selecció catalana sempre havia vestit de blanc (amb motius de la senyera en pit o mànigues) i pantaló negre durant el segle XX. Actualment, diversos canvis de disseny han portat el combinat català a vestir de blanc i blau, de blau marí i de negre. Es desconeix quin color serà la base per dissenyar la nova samarreta i si la Federació té previst, més enllà del disseny de Dalmau, establir un color com a identificatiu únic de Catalunya, tal com passa a la resta de seleccions del món.

stats