VOLTA A CATALUNYA
Esports 21/03/2013

Dan Martin: “No ho he vist clar fins que no era a 200 metres de la meta”

L'irlandès ha volgut destacar la feina del seu company a Garmin-Sharp Ryder Hesjedal, que ha treballat de valent per mantenir l'escapada:"és fantàstic tenir un campió del Giro de gregari"

Albert Rabadan
1 min

RialpDan Martin, el nou líder de la Volta a Catalunya després de guanyar la quarta etapa, ha dit en roda de premsa que creu que la d'aquest dijous és "una de les millors victòries" de la seva carrera, i ha afegit: "I a més a casa, on abans he fet molts llocs d'honor. Per mi és molt important". L'irlandès ha comentat que no ha vist clar el triomf fins al final: "No ho he vist clar fins que no era a 200 metres de la meta", ha dit.

Martin, de 26 anys, viu amb molta intensitat la Volta perquè és resident a Girona, com gran part del seu equip, i ha estat molt a prop de la victòria de la classificació general en diverses ocasions (4t l'any 2012, i els anys 2009 i 2011). Ara té més a prop que mai la victòria però, tem sobretot l'etapa final a Montjuïc i a Joaquim Rodríguez, 'el Purito'. "Crec que és la més important. Les pujades d'uns 2 quilòmetres són les millors per al Joaquim, tot i que a mi també em van bé", ha avisat el ciclista de Garmin-Sharp.

Per arribar destacat a Port Ainé –"la coneixia del reconeixement de l'any passat", ha dit– ha necessitat l'ajuda del seu company Ryder Hesjedal per mantenir la distància de l'escapada de la que formaven part. "Tenir un campió del Giro com a gregari és fantàstic, me n'he alegrat també per ell", ha explicat, tot i que també ha reconegut que "sense els 2 minuts extra que ens ha donat el pilot per la caiguda de Valverde no hauríem arribat. No és la millor manera de ser líder".

stats