VOLTA A CATALUNYA
Esports 21/03/2013

Dan Martin pren el comandament de la Volta amb una gran escapada camí de Port Ainé

L'irlandès de l'equip Garmin-Sharp resident a Girona, ha entrat a l'escapada del dia, de 23 unitats, i ha marxat en solitari a l'últim port del dia amb prou avantatge per posar-se líder

Albert Rabadan
1 min

RialpL'irlandès Daniel Martin (Garmin-Sharp) és el nou líder de la Volta a Catalunya després d'una èpica escapada a l'etapa reina, acabada a Port Ainé a 217,7 km. L'escalador resident a Girona, supera per tan sols 10 segons Joaquim Rodríguez (Katiuixa) i el colombià Nairo Quintana (Movistar) per 32.

Martin formava part de l'escapada de 23 ciclistes que han protagonitzat l'etapa i en gran part ha pogut eixamplar la seva distància després de la caiguda del líder Alejandro Valverde, que ha hagut d'abandonar. En els últims quilòmetres de l'etapa, el ciclista irlandès ha deixat enrere el seu company d'escapada José Herrada i s'ha imposat en solitari.

El grup de favorits, liderat principalment per Sky, no l'ha pogut atrapar, i després de diversos intents de segones espases, als últims tres quilòmetres per veure l'atac de Nairo Quintana. El guanyador a Vallter 2000 semblava que marxava en solitari, però el Purito ha aconseguit arribar a la seva altura amb un contraatac, i ha deixat així la general final oberta per les tres etapes restants.

stats