VOLTA A CATALUNYA
Esports 24/03/2013

Dan Martin guanya la Volta a Catalunya

El belga Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) s'emporta l'etapa final al circuit de Montjuïc. Purito, tot i intentar-ho, queda segon, i l'italià Michele Scarponi, tercer

Albert Rabadan
1 min
L'irlandès Dan Martin ha guanyat la Volta a Catalunya 2013 / TONI ALBIR / EFE

BarcelonaLa darrera etapa de la Volta a Catalunya, disputada entre el Vendrell i Barcelona en 122,2 km, no ha aconseguit donar la volta a la classificació, i l'irlandès Dan Martin (Garmin-Sharp) és el vencedor final, per davant del català Joaquim Rodríguez (Katiuixa) i l'italià Michele Scarponi (Lampre-ISD), que ha superat en aquesta última etapa el colombià Nairo Quintana.

Un cop entrats al circuit final de Montjuïc, s'ha format una escapada amb Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM), David López (Sky) i el jove Tim Wellens (Lotto-Belisol), a la qual posteriorment s'han sumat de forma molt intel·ligent Scarponi i Robert Kiserlovski (RadioShack), que han arribat amb 28 segons sobre el grup dels favorits. De Gendt ha estat, allà, el més ràpid en l'esprint.

El 'Purito' Rodríguez ha reservat totes les forces per atacar a l'última volta, però no ha pogut desprendre's de Martin, que s'endú la primera classificació general de prestigi de la seva carrera.

stats