Ciclisme
Esports 26/08/2021

El danès Magnus Cort Nielsen anima la Vuelta amb un segon triomf d'etapa

La classificació general continua sense canvis en espera de les etapes d'aquest cap de setmana

2 min
El danès Magnus Cor Nielsen anima la Vuelta amb un segon triomf d'etapa

BarcelonaSi el guanyador de la Vuelta guanyarà el premi a l’actor principal d’aquesta edició de la cursa, el premi al millor actor secundari el mereix guanyar el danès Magnus Cort Nielsen (EF Education - NIPPO). Als 28 anys, Cort Nielsen ha aconseguit el seu cinquè triomf a la cursa espanyola, el segon en aquesta edició. Si dimecres va estar a 300 metres de guanyar una etapa de mitja muntanya, avui s’ha imposat a l’esprint en la dotzena etapa, entre Jaén i Còrdova (175 km).

Polivalent i atrevit, el danès ja havia guanyat a la temible rampa de Cullera la sisena etapa, però a Còrdova ha sorprès els altres especialistes en esprints amb un atac molt ben treballat pel seu equip que ha deixat fora de combat homes com Matteo Trentin o l’australià Michael Matthews. L’etapa afavoria els intents d’escapada de corredors sense aspiracions a la classificació general. I així ha sigut. Però cada atac, fos en solitari o en grups petits, ha sigut controlat per un gran grup que ha enxampat els últims aventurers a un quilòmetre per a l’arribada a Còrdova gràcies a l’esforç de l’equip UAE. L’EF Education - NIPPO, però, havia fet els deures estudiant bé l'últim quilòmetre, aprofitant un revolt per obrir un forat de cinc metres que ha permès al danès imposar-se per davant del jove italià Andrea Bagioli. 

A la classificació general, en espera del retorn de les etapes de muntanya aquest cap de setmana, cap canvi. Continua enfilat dalt de tot de manera sorprenent el noruec Odd Christian Eiking (Intermarché), amb 1 minut i 56 segons sobre el gran favorit, l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma). La segona posició continua en mans del francès Guillaume Martin (Cofidis, Solutions Crédits), a 58 segons d’Eiking. I el mallorquí del Movistar Enric Mas és a 2.31 del líder de la general, 35 segons per darrere de Roglic. La 13a etapa hauria de ser una de les últimes oportunitats per als esprintadors per aconseguir el triomf, després de 203,7 km entre Belmez i Villanueva de la Serena.

stats