RCD Espanyol
Esports 20/11/2021

Darder es doctora en l’estrena de Xavi

El d'Artà i RDT van liderar en atac un Espanyol necessitat de líders

2 min
Darder va ser un dels jugadors més destacats de l'Espanyol al derbi del Camp Nou

En l’estrena de Xavi Hernández a la banqueta blaugrana, el seu alter ego sobre la gespa del Camp Nou va ser un jugador de l’Espanyol: Sergi Darder va doctorar-se fent un gran partit que, per moments, va recordar l'etapa de l’egarenc com a jugador del Barça. L’aparició del d’Artà en el partit va solucionar bona part dels problemes que l’Espanyol va trobar en l’inici de la jugada per l’asfixiant pressió del Barça, que va detectar en David López un dels jugadors claus a qui collar. 

Vicente Moreno va començar a desofegar el seu equip quan va situar Darder a la base de les jugades. El migcentre balear va aportar llum a la foscor i va permetre a l’Espanyol estirar-se i treure el cap fora de la cova. Darder mai s’amaga, sempre demana la pilota, sap què fer amb ella i gairebé sempre pren la decisió correcta: des d'una conducció per desempallegar-se de dos rivals, fins a buscar una passada enrere per indicar a la resta de l’equip que cal mantenir la possessió, o provar una passada filtrada si veu que els socis d’atac tenen opcions de construir un atac. L’Espanyol necessita més jugadors com ell, capaços de trobar solucions imaginatives que s'escapen del guió establert. Jugadors que, amb confiança, demostren tenir un ampli ventall de recursos tècnics com ara el clàssic gir protegint la pilota amb el cos que caracteritzava el mateix Xavi Hernández. 

La seva lectura de joc el converteix en l’extensió de Vicente Moreno sobre la gespa i en la brúixola d’un Espanyol que al Camp Nou va agrair de valent cada possessió. Especialment en el primer temps, els blanc-i-blaus es van encomanar al balear per intentar defensar-se amb la pilota i poder respirar en camp rival. El moment de confiança que viuen ell i RDT va veure’s reflectit en el protagonisme que van reclamar en un Camp Nou on la majoria de jugadors d’atac de l’Espanyol van passar força desapercebuts. 

De Tomás perdona l’empat

La incidència de Darder en el partit va caure notablement en el segon temps quan Xavi, astut, va indicar a De Jong que fes una intensa pressió sobre el balear. De les 29 passades encertades que va completar en tot el partit, 17 van ser durant els primers 45 minuts. L'Espanyol necessitava un líder. Anul·lat Darder, va ser un altre jugador, De Tomás, qui va assumir galons en atac. El madrileny, motivat després del debut amb la selecció, no va poder completar la seva sisena jornada consecutiva marcant per ben poc, ja que va tenir l'empat en un xut de falta que va fregar l'escaire i en una rematada de cap que va topar amb el pal.

stats