ATLETISME
Esports 25/08/2015

David Rudisha torna a regnar en els 800 metres

El bosnià Amel Tuka aconsegueix la primera medalla en un Mundial d'atletisme per a un atleta del seu país

David Rudisha ha aconseguit l'or en els 800 metres / IAN WALTON / GETTY IMAGES

PequínEl kenyà David Rudisha, campió olímpic i plusmarquista mundial dels 800 metres, torna a regnar i aquest dimarts ha aconseguit a Pequín el seu segon títol de campió del món amb un temps d'1:45.84, deixant enrere un llarg període de penúries físiques.

Rudisha, or també fa quatre anys, ha controlat la carrera des del seu pas pel 400 en 54.15 i no ha patit angúnies en la recta per mantenir la primera posició. L'han acompanyat al podi dos d'europeus, el polonès Adam Kszczot (1:46.08) i la nova sensació de la distància, Amel Tuka, que va donar a Bòsnia i Hercegovina la seva primera medalla en uns Mundials.

En un sol any, Tuka ha rebaixat la seva marca personal en gairebé quatre segons, d'1:46.12 a 1:42.51. Aquest enginyer mecànic de 24 anys, que s'entrena a Verona (Itàlia) sota la supervisió de Gianni Ghidini –l'home que va fer campió olímpic a kenyà Wilfred Bunge aquí a Pequín– no deixa de sorprendre el món.