Esports 15/07/2015

El debat dels candidats a la presidència del Barça, en 20 frases

El cas Neymar, el fitxatge d'Arda Turan o el contracte amb Qatar són alguns del principals temes de discussió entre Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa al debat de TV3 i Catalunya ràdio

Albert Llimós / Marc Toro
3 min
Toni Freixa, Joan Laporta, Josep Maria Bartomeu i Agustí Benedito, abans del debat / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEls quatre candidats a la presidència del Barça (Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa) han participat aquest dimarts a la nit a l'únic debat electoral en què no ha faltat cap d'ells, organitzat al Camp Nou per TV3 i Catalunya Ràdio. Aquestes són les frases més destacades de cada candidat.

Josep Maria Bartomeu

- "Aquest club ha de ser independent de poders econòmics, polítics i mediàtics [...] Aquest club mai serà de ningú més que de nosaltres, dels socis"

- "M'han imputat per defensar el Barça, Neymar i la seva família [...] El cas Neymar és un tema menor. L'Audiència Nacional l'ha enviat a Barcelona. Ja va de baixada"

- "No hi ha cap institució ni organització al món que digui que el Barça té mala imatge per portar Qatar a la samarreta"

- "Qatar ha presentat una oferta de renovació del seu patrocini. Nosaltres també hem trobat una empresa asiàtica, de primer nivell mundial, de tecnologia. Té interès amb actius del club, també amb la samarreta"

- "Aquesta junts directiva portem cinc anys fent inversions al club per un valor de 75 milions d'euros. I amb cap d'elles ens hem desviat"

Joan Laporta

- "Tenim un president, Bartomeu, que està processat per corrupció, estafa i delicte fiscal. I el que és pitjor, per primer cop a la historia el barça processat per administració deslleial i delicte contra administració publica. Crec que és temerari i perjudicial per la imatge del club"

- "Estic convençut que amb mi Leo Messi estarà feliç i content perquè, entre d'altres coses, no farem enquestes per vendre'l"

- Sobre les negociacions per Pogba: "No s'entén que representants del Barça a la Juventus per fer-se la foto. Això és fer el ridícul. [Per fitxar-lo] El que cal és parlar amb el seu representant, Mino Raiola"

- A Bartomeu: "El seu model va més cap a un estil Florentino, d'anar al mercat a comprar. El model que defensem nosaltres és més creatiu, de potenciar la Masia"

- "Si guanyem, el Barça tindrà un paper ferm i importantíssim amb el procés polític que està vivint Catalunya"

Agustí Benedito

- "Ha estat el mandat de l'acord amb Qatar i la sanció amb la FIFA, i també el mandat en què el club ha estat imputat judicialment. Crec que han desaprofitat l'oportunitat d'aconseguir la pau social al club"

- "Els dos últims presidents, Bartomeu i Rossell, han tingut una pena de presó duríssima"

- Sobre el fitxatge d'Arda Turan: "Què es aquesta cosa estrambòtica de fitxar un jugador i poder-lo vendre? Potser és que no tenen la consciència tranquil·la i saben que no ho estan fent del tot bé"

- "Ningú nega que és capital qatarià el que està darrera l'Estat Islàmic. [...] Els patrocinis amb Qatar és incompatible amb els valors del Barça. Allà es degollen, els maten, nens de 14 anys"

-Als socis: "Si veniu tots dissabte, donarem la sorpresa i guanyarem"

Toni Freixa

- "A hores d'ara, tothom s'atreveix amb el Barça, hi ha barra lliure i nosaltres volem redreçar aquestes situacions"

- "En aquest últim mandat no hi ha hagut confiança en el planter, en un model de gestió esportiva centrat en la Masia. Hi ha hagut un excessiu presidencialisme"

- "Que Bartomeu o Rossell implicats a cas Neymar, és injust i desproporcionat. Si guanyem, treballarem per les necessitats dels dos"

- "Estem en un model on equivoquem el concepte. El concepte actual és fitxar jugadors galàctics i això ens fa assemblar a d'altres equips als quals no ens volem assemblar"

- A Bartomeu: "No ens podem quedar aturats darrera de tres copes i tres jugadors. Hem d'explicar què volem fer"

stats