Esports 08/05/2016

L'empat de Getafe i Sporting i la derrota del Rayo salven matemàticament l'Espanyol

Els homes de Constantin Galca ja no es jugaran res en la darrera jornada contra l'Eibar

Roger Requena
Oyarzabal celebra el gol que condemna al Rayo a seguir patint

BarcelonaL'espanyolisme ja pot respirar tranquil, ja que, per fi, està salvat de forma matemàtica. Tot i perdre al Camp Nou, l'Espanyol, els resultats de la 37a jornada li asseguren que ja no pot quedar entre els tres últims. L'empat entre Getafe i Sporting (1-1) i la derrota del Rayo a Anoeta (2-1) han propiciat que els blanc-i-blaus puguin tancar una jornada que serà menys amarga malgrat caure en el derbi. Juntament amb l'Espanyol, Dépor, Betis i Granada també s'han salvat aquesta jornada.

Els homes de Galca podien salvar-se amb diferents combinacions —un empat entre Getafe i Sporting, o derrotes de Granada o Rayo—. Molt poques probabilitats feien possible que l'Espanyol arribés a la darrera jornada amb opcions de baixar. Totes elles s'han esvaït amb la sorprenent derrota del conjunt de Paco Jémez contra una Reial Societat sense res en joc, permeten que la visita de l'Eibar de l'última jornada sigui un simple tràmit per acomiadar el curs i no una nova final.

La balança s'ha desequilibrat ben aviat a Anoeta, on Oyarzabal ha tardat 12 minuts en avançar els locals. La tensió ha anat en augment just iniciar-se el segon temps, ja que el jove Bautista, acabat d'entrar la gespa, ha doblat l'avantatge dels bascos cinc minuts després del descans.

Necessitat, el Rayo ha intentat reaccionar donant entrada a dos puntes, Guerra i Manucho. El sacseig de Jémez ha tingut efecte, però limitat i insuficient. Guerra ha retallat distàncies (69'), i l'expulsió de Granero a un quart d'hora pel final semblava donar opcions de remuntada. Al final, però, aquesta no ha arribat, i l'Espanyol ja pot dir que serà a Primera Divisió la temporada vinent.