BARÇA
Esports 14/05/2015

Presentat el "Gran diccionari de jugadors del Barça" després de tres anys de feina

Un total de tretze persones ha treballat amb les dades de gairebé 2000 jugadors

Efe
2 min
La presentació del gran diccionari de jugadors del Barça

BarcelonaEl Barça ha presentat aquest dijous el "Gran diccionari de jugadors del Barça", una obra en la qual es recopilen les dades de tots els jugadors de futbol que, al llarg dels 116 anys d'història del club, han jugat en el primer equip blaugrana, ja sigui en partits oficials o amistosos.

Impulsat per l'Agrupació Barça Jugadors i editat per l'Editorial Base, l'obra recull els 958 jugadors que han disputat, almenys, un partit oficial de blaugrana, així com 1.300 noms menys coneguts més que han jugat un partit no oficial amb l'elàstica del club. "Cal agrair als autors les hores que li han dedicat per fer possible un dels valors històrics més importants del Barcelona i l'associació", ha destacat el president de l'Associació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda.

Un total de tretze persones, entre periodistes, documentalistes i informàtics, han participat per completar un projecte que ha vist la llum després de tres anys de treball. Toni Closa, el coordinador del ‘Gran diccionari de jugadors del Barça’, ha afirmat que "un club com el nostre, potser el més gran i el millor del món, té la biografia més extensa i variada que cap altre club. Per això a aquest club li mancava una obra com aquesta. L’estadística és la part freda de la història, però la que reflecteix al final la història real”.

Josep Maria Bartomeu ha volgut "felicitar els 13 autors per la vostra feina i esforç. És impagable el que heu fet perquè només ho fa algú que porta el Barça al cor, que la família i els companys de feina li ho permeten, i així pot dedicar tantes hores del seu temps lliure a aquest llibre. Era un deure fer aquesta recopilació. Fa un reconeixement als jugadors, sobretot a aquells que no són a la memòria col·lectiva. No érem conscients de la quantitat de jugadors que han jugat amb el Barça i en queden encara molts. És un diccionari que ha d’estar actualitzat i us animo a continuar perquè aquest llibre és un llegat del Barça”.

stats