02/03/2016

Els dissenys finalistes del Camp Nou queden reduïts a quatre

1 min

BarcelonaEl mateix dia que es presentava el nou Palau, el jurat encarregat de triar el projecte de remodelació del Camp Nou va reduir de vuit a quatre els projectes finalistes. El projecte inclou requeriments que els projectes han de respectar, com ara més ascensors, una ampliació de l’aforament fins als 105.000 espectadors i la construcció de més llotges VIP.

S'anunciarà el projecte guanyador dimarts 8 de mar. El projecte dels danesos Big i Idom -els pares del nou San Mamés, per exemple- i el despatx català de Jordi Badia Baas Arquitectura és un dels finalistes, i competeixen amb la proposta dels estudis HKS, Cox i Batlle i Roig. L’estudi nord-americà HKS va fer el nou estadi dels Dallas Cowboys i els australians Cox, el Rod Laver Arena de Melbourne. Batlle i Roig, per la seva banda, serà el despatx encarregat de fer el nou Miniestadi. El tercer projecte acceptat és el que està format per l’estudi japonès Nikken Sekkei, responsable de dos estadis del Mundial del 2002, formant equip amb els catalans Joan Pascual i Ramon Ausió. Finalment, l’últim projecte finalista és el de l’estudi Populous amb Mias Arquitectes i RCR Arquitectes. L’anglès Populous ha participat els últims anys en estadis com l’Olímpic de Londres, l’Aviva Stadium de Dublín o l’Emirates de l’Arsenal.

Queden fora els projectes d’AECOM i el despatx B720, liderat per l’arquitecte Fermín Vázquez; el projecte d’ARUP Sport i el taller d’arquitectura de Ricardo Bofill; la proposta dels nord-americans GENSLER, presentada en equip amb l’estudi OAB, de Carles Ferrater, i el disseny dels britànics AFL Architects amb el despatx Mateo, liderat per Josep Lluís Mateo.

stats