ATLETISME
Esports 08/02/2020

El jove suec Armand Duplantis estableix un nou rècord de salt amb perxa

Als 20 anys, segueix cremant etapes demostrant que és un dels atletes de moda

T.p.
1 min
Duplantis ha batut el rècord mundial de salt amb perxa

BarcelonaEl jove suec Armand Duplantis ha batut aquesta tarda a Torun (Polònia) el rècord del món de salt amb perxa amb 6,17 metres. Duplantis ha millorat en un centímetre l'anterior plusmarca universal, que tenia el francès Renaud Lavillenie amb 6,16 des del 15 de febrer del 2014 a Donetsk (Ucraïna). De passada, també estableix el nou rècord mundial indoor, ja que ho ha fet en un pavelló cobert.

L'atleta nascut fa vint anys a Lafayette (Estats Units) ja va estar a punt d'aconseguir la plusmarca mundial dimarts passat a Düsseldorf (Alemanya), però llavors va acabar fent caure el llistó amb el colze dret quan el tenia superat. En aquesta ocasió no ha fallat. Duplantis ha començat el concurs amb una altura de 5,52, i ha passat al primer intent també les altures de 5,72, 5,92 i 6,01. Un cop s'ha vist campió de la cita, ha demanat 6,17 per superar el registre de Lavillenie, i ho ha aconseguit en el seu segon intent.

Als 20 anys i 90 dies, el suec es converteix en el plusmarquista més jove del salt amb perxa des del 1980. Donada la seva joventut i la seva imparable progressió, el subcampió mundial a Doha i campió europeu a Berlín el 2018 sembla en condicions de convertir-se en el nou rei d'aquesta modalitat. El seu pròxim repte serà aconseguir la medalla de campió olímpic als Jocs de Tòquio d'aquest estiu.

stats