FÓRMULA 1
Esports 16/01/2014

Bernie Ecclestone, acusat de suborn per la justícia alemanya

El patró de la Fórmula 1 hauria pagat diners a un banquer que tramitava la venda dels drets de la Fórmula 1

Efe
1 min
Bernie Ecclestone

MunicUn jutjat de Munic ha admès a tràmit una denúncia contra Bernie Ecclestone, el patró de la Fórmula 1, per suborn en la compra dels drets d'aquesta competició. El judici començarà a finals d'abril i es mirarà d'esbrinar si Ecclestone va subornar amb 44 milions de dòlars el banquer Gerhard Gribkowski quan va vendre dels drets al fons d'inversió britànic CVC.

El banquer va rebre el 2006 l'encàrrec de l'institut públic BayernLB, al qual pertanyia el consell d'administració, de vendre la seva participació a la Fórmula 1, operació en la qual va treballar estretament amb Ecclestone. El patró de la Fórmula 1 va rebre una comissió de 66 milions d'euros del banc dels quals en va retornar 44 al banquer perquè el banc vengués la seva participació a l'empresa CVC.

Serà decisiu per al cas que es pugui provar que Ecclestone sabia que Gribkowski era treballador d'un banc públic i que, com a tal, no podia rebre comissions. Gribkowski va ser condemnat a vuit anys de presó, i en una sentència al jutge Peter Noll va dir que Ecclestone havia conduït el banquer al delicte. El procés començarà a finals d'abril.

stats