MOTOCICLISME - MOTO3
Esports 13/09/2015

Enea Bastianini aconsegueix el seu primer triomf mundialista a Misano

El pilot italià aconsegueix el primer triomf de la seva carrera per davant d'Oliveira i d'Antonelli

Nuria García
1 min
Enea Bastianini, pilot de Moto3, a Misano / PASQUALE BOVE / EFE

BarcelonaDesprés de vuit podis, Enea Bastianini ha aconseguit aquest diumenge, al Gran Premi de San Marino, la cursa de casa, el seu primer triomf en el Mundial de Moto3. El pilot italià, que arrencava des de la 'pole', ha sabut ser pacient per atacar en l'última volta i veure en primera posició la bandera a quadres.

Com acostuma a passar, la cursa de Moto3 ha estat emocionant fins al final. Fins a cinc pilots han arribat a l'última volta amb opcions de guanyar, tot i que el triomf se l'han jugat entre els tres primers: Oliveira, que havia dominat fins al moment la cursa, s'ha vist superat per Antonelli a dues voltes per al final, però en l'entrada a l'última volta, Oliveira s'ha tornat a situar primer i just darrere seu, Bastianini, que esperava la seva oportunitat.

I així ha estat. L'italià, pacient, ha esperat el moment per atacar el portuguès i situar-se primer i aconseguir la primera victòria al Mundial. Bastianini ha celebrat el triomf tenyint-se el cabell amb els colors de la bandera italiana: "Misano és increïble, és increïble aquest triomf", deia tot just baixar de la moto. Al podi l'han acompanyat Oliveira i Antonelli mentre que Danny Kent, que segueix sent el líder del Mundial, ha estat sisè. El britànic ha tingut problemes i ha estat sancionat per excedir més d'un cop el límit de la pista –ha hagut de baixar fins a la vuitena posició–, fet que l'ha fet perdre les opcions de lluitar pel triomf.

El català Isaac Viñales ha acabat novè.

stats