Esports 18/08/2016

Espanya esmicola França i somia en la final olímpica

El conjunt de Sergio Scariolo es jugarà la classificació davant el Estats Units amb el dubte de Pau Gasol, mig lesionat

Gonzalo Romero
2 min
Pau Gasol celebra una cistella d'Espanya

BarcelonaRecordant les millors tardes, les de la seva millor generació, Espanya de bàsquet es va classificar ahir per a les semifinals dels Jocs Olímpics de Rio 2016 amb mestratge, cruspint-se la França de Tony Parker (92-67). Més enllà de la victòria, tot un correctiu davant una potència mundial que llueix a la NBA, l’equip que dirigeix Sergio Scariolo va celebrar -amb una mirada un pèl global- la regularitat del seu rendiment, que va quedar patent a quarts.

La seva eficàcia, concentració i versatilitat de recursos s’ha estabilitzat a mesura que ha anat creixent durant els últims tres partits de competició. Espanya sembla que ha deixat de ser una moneda a l’aire per erigir-se com un bloc sòlid, capaç de practicar un gran bàsquet gràcies a haver sabut, finalment, repartir responsabilitats. I sense dependències, una de les característiques d’aquesta generació, que ha recollit èxits al ritme que ha volgut Pau Gasol.

Va ser simptomàtic que ahir el de Sant Boi signés la seva pitjor anotació històrica (5 punts) en un equip que no va donar símptomes de necessitar-lo per poder mostrar la seva millor versió. L’actuació de Nikola Mirotic (23 punts) i d’un secundari amb fam de protagonisme com és Willy Hernangómez (18 punts) van relegar-lo a un rol d’especialista defensiu, més alliberat. Ni la parella de bases Tony Parker-Nando de Colo (un total de 27 punts) va poder aturar el ritme rival, sublim.

“Espanya semblava el meu equip, els Spurs”, va dir l’estrella de Vincent Collet. Tot van ser bones notícies fins que Gasol, que ja és el que ha fet més taps de la història olímpica, es va retirar a falta d’uns minuts pel final, tocat d’un bessó. “Alguna cosa tinc, però encara no sé què és. Haurem d’esperar als resultats de les proves, però espero que no sigui res”, va dir el pivot espanyol. Assegurar-se una medalla passa per superar els Estats Units, que avui ha superat l'Argentina (105-78). La baixa de Pau Gasol, de confirmar-se, s'intueix decisiva.

stats