Esports 24/03/2016

Una selecció espanyola descafeïnada no passa de l'empat davant Itàlia (1-1)

Piqué, que ha sortit d'inici, ha disputat la totalitat del partit, Alba només 15 minuts i Bartra s'ha quedat a la banqueta

R.r.
Morata condueix la pilota sota la mirada de Florenzi

BarcelonaSense idees, profunditat ni control, una aspre selecció espanyola no ha passat de l'empat (1-1) contra una Itàlia més activa i dominadora, però a la qual ha faltat encert als metres finals. En el conjunt de Del Bosque amb prou feines hi ha hagut detalls aïllats d'Aduriz o Mata. La resta, un joc avorrit sense possessió ni criteri. Insigne ha avançat als locals al minut 67', però només dos minuts després Aduriz ha igualat el marcador en aprofitar un mal refús de Buffon a un cop de cap de Morata.

Amb un conjunt més renovat que l'espanyol, Itàlia ha acumulat diverses arribades, amb més cor que futbol, sobreposant-se a una Espanya poc imaginativa que, tot i disposar d'un mig del camp essencialment de toc, ha trobat a faltar una pilota que temps enrere tant necessitava.

Candreva i Pellé han estat els dos principals perills italians, autors de la major part d'arribades d'un equip que controlava el partit, però que no acabava de generar oportunitats molt clares. La primera d'Espanya ha tardat 37 minuts en arribar, una combinació entre Aduriz i Morata que ha estat anul·lada per fora de joc.

Els de Del Bosque, amb Piqué com l'únic blaugrana a l'onze inicial, han estat mancats de verticalitat i ritme i han trobat a faltar peces clau com Iniesta o Silva, dos dels principals motors que encara manen amb galons i joc. Sense ells, ni Cesc ni San José ni Thiago han aconseguit governar un partit que exhibia una Espanya massa temorosa que ha cedit el protagonisme a una Itàlia alegre. Només l'entrada de Koke a la segona part ha ajudat a mantenir més minuts de control.

Dues mans de De Gea avisaven que Itàlia, quan accelerava, desordenava una defensa mal posicionada que ha trobat a faltar el paraigües de Busquets, tan vital en la sortida com necessari en la recuperació. Els canvis a la segona part han dinamitzat el partit, però tot i els gols la selecció espanyola no ha fet més que seguir patint, sense pilota i amb una defensa poc atenta. Especialment brillant ha estat una mà prodigiosa per salvar un intent de vaselina local a un quart d'hora pel final. Els dubtes pel que fa al joc i als noms que han de tancar la plantilla segueixen a pocs mesos per l'Eurocopa de França.