Eurocopa
Esports 14/06/2021

Espanya no és favorita, però té “ganes de fer grans coses”

Els de Luis Enrique debuten contra Suècia després d’una setmana d’aïllament

2 min
Luis Enrique, sense mascareta al centre de la imatge, a l’entrenament de la selecció espanyola a la gespa de la Cartuja.

Barcelona“Després de tot el que hem passat, tenim ganes de fer grans coses”. Són paraules de Jordi Alba, un dels pocs jugadors de la selecció espanyola actual que saben el que és guanyar una Eurocopa. El lateral del Barça ho va fer el 2012, quan la roja era el referent principal del panorama futbolístic mundial. Nou anys més tard d’aquell èxit a Polònia i Ucraïna, el combinat estatal estrena la seva participació al campionat continental sense l’etiqueta de favorit. Els de Luis Enrique, que no han tingut una preparació plàcida a causa del positiu per coronavirus de Sergio Busquets, reben aquesta nit Suècia a la Cartuja de Sevilla (21 h, Telecinco) en el primer compromís de la lligueta. Les “grans coses” que vaticinava Alba ahir en la prèvia dependran en bona part de les sensacions que l’equip transmeti davant el combinat escandinau.

Un dels motius pels quals Espanya no entra a les travesses per adjudicar-se l’Eurocopa és l’absència de jugadors diferencials a les seves files. Van plegar Xavi i Iniesta al mig del camp i el relleu no està al seu nivell. El mateix passa a la porteria, on De Gea no ha sigut capaç d’omplir el buit de Casillas; a la davantera, on ningú s’acosta a les xifres de Villa, i a la defensa, on la jerarquia està en mans d’un veterà outsider com Azpilicueta i del joveníssim Pau Torres. En atac, l’home cridat a marcar les diferències juga al Vila-real: Gerard Moreno. La falta de referents no espanta Luis Enrique, que accepta la responsabilitat a les portes del seu debut com a seleccionador en una gran cita: “Jo soc un dels líders del grup, com tots els entrenadors. Si un tècnic no lidera, mal senyal”.

En la mateixa línia, Alba, que portarà el braçal de capità mentre falti el seu company Busquets, va aplaudir la competència que hi ha a la plantilla: “Aquí ningú se sent titular”. Prou que ho sap: en el seu cas particular competeix pel lateral esquerre amb José Gayà, que a l’últim partit de preparació, contra Portugal (0-0), va sortir a l’onze inicial. Res a veure, per tant, amb el privilegi que el de l’Hospitalet té al Barça, on Júnior Firpo no li fa ni pessigolles. La incògnita a la banda esquerra de la defensa pot extrapolar-se també a la porteria, on Luis Enrique no va voler mostrar les seves intencions: “Jugaran l’Unai (Simón), el Robert (Sánchez) o el David (de Gea)”. És a dir, un dels tres porters que té disponibles. L’asturià no vol donar pistes.

El rival d’Espanya, Suècia, també ha viscut una setmana accidentada a causa del covid. Els de Janne Andersson van notificar els positius de Kulusevski i Svanberg. Igual que Busquets, cap dels dos jugarà aquesta nit, així que el perill suec recaurà encara més en Alexander Isak, davanter de la Reial Societat que és a l’agenda del Barça.

Molta calor a Sevilla

Isak i els seus companys lluitaran contra Espanya i també contra la calor que s’espera a Sevilla a l’hora del partit. La capital andalusa va tenir màximes de 33 graus ahir i mantindrà la canícula durant les pròximes jornades. Més fresquets estaran aquesta tarda a Sant Petersburg, seu de l'altre partit del grup E: el disputaran Eslovàquia i la Polònia de Robert Lewandowski (18 h, Cuatro).

stats