ESPANYOL
Esports 02/05/2012

L'Espanyol dóna 24 hores a la Cope per revelar la seva suposada font sobre el cas del partit amb l'Sporting

La directiva de l'Espanyol ha anunciat les accions legals contra la ràdio que va denunciar que el resultat del partit amb l'Sporting estava pactat

Ara
2 min

BarcelonaL'Espanyol ha informat que dóna 24 hores a la Cope, mitjançant un requeriment judicial, perquè reveli la font de la LFP que, suposadament, va assegurar que el duel contra l'Sporting estava pactat, i ha anunciat que esgotarà les mesures legals oportunes. En cas que la Cope no reveli la seva font, el club blanc-i-blau denunciarà el periodista responsable de la informació, Juan Antonio Alcalá, i també l'emissora. El conseller delegat de l'entitat, Joan Collet, ha estat contundent: "No és una segona oportunitat. Si no ens diuen qui ho ha dit els buscarem als dos".

"Els fets són de la màxima gravetat i afecten directament l'honor de l'Espanyol. En 24 hores volem una resposta de la Cope i en funció del que se'ns digui ja veurem què fem. Volem que es corregeixi aquesta actitud de llançar la pedra i amagar la mà", ha dit Rafael Entrena, portaveu del consell d'administració.

El directiu s'ha mostrat molt indignat amb la situació: "Tenim un respecte absolut pel dret a la informació, però no val tot. No es pot dir amb aquesta lleugeresa i fins a amb un cert to humorístic que en aquest partit ha passat el que ha passat. Això no pot sortir gratis".

L'entitat s'espera a veure la resposta de la Cope per determinar els seus pròxims passos. De tota manera, ha avançat que "a finals d'aquesta setmana o principis de la que ve" emprendran accions legals. "Amb una rectificació no es donaria per tancat, hauríem de quantificar el dany moral", ha apuntat.

Segons el comunicat del consell d'administració blanc-i-blau, les acusacions són "de la màxima gravetat i afecten directament el dret fonamental de l'honor de l'Espanyol de Barcelona, tutelat per l'article 18 de la Constitució Espanyola i, a més, el sentiment i l'orgull de tota la família espanyolista". Així, doncs, "el club esgotarà les accions judicials i extrajudicials contra totes les persones físiques i jurídiques que de manera dolosa o temerària hagin atemptat contra la imatge i la honorabilitat de l'entitat arrel d'aquests fets".

A nivell pràctic, la primera acció serà requerir "amb caràcter immediat per via judicial a la Cadena Cope a fi i efecte que comuniqui la identitat de la persona amb responsabilitats a la Lliga de Futbol Professional (LFP) que suposadament va advertir de les possibles irregularitats que s'esdevindrien en el decurs del partit anteriorment mencionat". A més, l'Espanyol ha pres "la ferma decisió d'exercitar amb contundència accions civils i/o penals contra les persones físiques i/o jurídiques que resultin presumptament responsables de l'atemptat a l'honor del l'Espanyol de Barcelona".

stats