Motor - Fórmula 1
Esports 07/07/2020

El govern espanyol declara el Gran Premi de Montmeló "d'excepcional interès públic"

L'objectiu és atorgar beneficis fiscals a les empreses col·laboradores

Ara
1 min
El Circuit de Barcelona-Catalunya acull aquesta setmana i la vinent els tests de pretemporada de Fórmula 1.

BarcelonaEl govern espanyol ha declarat el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, que es disputarà a Barcelona del 14 al 16 d'agost, "esdeveniment d'excepcional interès públic", a proposta del ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes. Amb aquesta declaració el govern espanyol "pretén donar un impuls" a l'organització, "en poder atorgar beneficis fiscals a les empreses col·laboradores que contribueixin, a més, a difondre'l", segons disposa la llei 49/2002 de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge.

Segons ha indicat el Consell Superior d'Esports (CSD) després de l'anunci d'aquesta mesura de la portaveu del Govern, María Jesús Montero, el Gran Premi d'Espanya "és un exemple representatiu de la represa de les competicions esportives després de la crisi ocasionada pel covid-19" i el govern "vol contribuir a reactivar-lo i facilitar-li l'obtenció de recursos privats".

El Mundial 2020 de Fórmula 1 va començar el cap de setmana amb el Gran Premi d'Àustria, després de la cancel·lació de set proves a causa de la crisi sanitària. El mateix circuit de Spielberg rebrà diumenge el Gran Premi d'Estíria, al qual el seguiran sis més de confirmats: un a Budapest (19 de juliol), dos a Silverstone (Gran Bretanya, 2 i 9 d'agost), un a Barcelona (16 d'agost), un a Spa-Francorchamps (Bèlgica, 30 d'agost) i un altre a Monza (Itàlia, 6 de setembre).

El CSD ha destacat que "el Circuit de Barcelona-Catalunya projecta el seu nom i el de Montmeló, Barcelona, Catalunya i Espanya a escala mundial". La intenció dels organitzadors del Mundial és anar afegint noves proves al calendari si l'evolució de la pandèmia de coronavirus ho permet.

stats