Esports 20/04/2018

L'Espanyol acomiada Jordi Lardín i Quique Sánchez Flores

El tècnic del filial, David Gallego, assumirà les regnes de l'equip fins a final de temporada

Roger Requena
3 min
Quique Sánchez Flores, durant una roda de premsa a la Ciutat Esportiva

BarcelonaLa greu crisi de resultats i d’imatge de l’Espanyol va portar ahir el consell d’administració a prendre la que sens dubte és la decisió més dràstica des que Chen Yansheng presideix el projecte blanc-i-blau: el cessament del director esportiu, Jordi Lardín, i del tècnic, Quique Sánchez Flores. Les dues principals cares visibles de l’actual projecte esportiu espanyolista marxen a cinc jornades d’acabar la temporada, assenyalats per l’entitat, clarament insatisfeta amb la dinàmica de l’equip, segons ha pogut saber l’ARA, no només pels resultats -l’equip és setzè, més a prop del descens que d’Europa- sinó pel cúmul de fets viscuts en els últims mesos, que han generat una immensa preocupació per la situació del primer equip als despatxos del club. Òscar Perarnau serà qui designi el nou director esportiu i el nou tècnic.

El fulminant doble acomiadament té dos objectius. D’una banda, provocar un gir en la situació del primer equip: canviar el joc i la imatge de cara als aficionats, confirmar la categoria, escalar posicions pels drets televisius. El consell considera que amb l’actual cos tècnic no s’hauria produït el canvi esperat. Lardín, lligat al projecte, ha sigut arrossegat per la mala dinàmica de l’equip. El fins ara director esportiu, que va tornar al club el 2012 com a coordinador del futbol base -on va ser clau en el ressorgiment del planter-, va ser designat com a director esportiu el novembre del 2016 en substitució d’Ángel Gómez.

Jordi Lardín ha parlat en una entrevista als mitjans del club

La decisió també té un vessant en clau de futur, ja que permetrà tenir més marge per planificar el curs esportiu 2018-19 de la millor manera possible. El madrileny havia de ser una peça clau del projecte de Chen Yansheng, però la seva etapa s’acabarà abans de complir el segon dels tres anys firmats. Sota el mandat del propietari xinès ja han sigut acomiadats dos tècnics (Constantin Galca i Quique), dos directors esportius (Ángel Gómez i Jordi Lardín) i un conseller delegat (Ramon Robert).

El club blanc-i-blau també va anunciar els substituts temporals de Quique i Lardín: el tècnic del filial, David Gallego, i el director general esportiu, Òscar Perarnau. Tots dos compareixeran aquest migdia en una roda de premsa, juntament amb el vicepresident Carlos García Pont, per explicar els motius de la decisió i els plans de futur del club. L’entrenador del filial assumirà de forma interina les regnes de l’equip a partir d’aquest diumenge, i tornarà a fer-se càrrec del filial a finals de maig per afrontar el play-off d’ascens a Segona Divisió B. Mentrestant, assumiran les seves funcions al capdavant de l’Espanyol B els assistents, Carlos Castro i David Charcos.

Gallego estarà acompanyat pels tècnics de l’entitat Borrell, N’Kono i Salvador, així com per la resta de professionals del club. Pel que fa a l’equip tècnic de Quique, Giráldez, Oliva, Díaz, García i Gallardo, els seus contractes es tractaran a partir d’aquest dissabte amb cadascun d’ells. El club va prendre la decisió de forma unilateral, per la qual cosa a partir d’avui haurà de negociar la liquidació dels respectius contractes. Aquest matí, cap a les 9.30 hores, el tècnic ha acudit a la Ciutat Esportiva Dani Jarque per recollir les seves possessions. N'ha marxat a les 12 hores envoltat d'una gran expectació, però sense aturar-se a donar cap explicació.

stats