ESPANYOL
Esports 02/11/2015

Qui són els xinesos de Rastar Group, nous màxims accionistes de l'Espanyol?

Un gegant fundat l'any 2000 especialitzat en joguines i maquetes de cotxes

T.p.
1 min
Una joguina del grup Rastar

BarcelonaRastar Group serà el nou accionista majoritari de l'Espanyol. Es tracta d'una empresa amb valor a la borsa de 3.000 milions de dòlars i més de 10.000 treballadors a les diferents branques. Chen Yansheng presideix el conglomerat d'empreses de Rastar Group, amb seu a la província de Guangdong.

L'empresa, amb més de 15 anys de vida, es va fer forta al sector de les joguines, especialment en l'àmbit dels cotxes teledirigits. Però ha anat ampliant el mercat amb jocs electrònics, videojocs i producció de sèries de televisió. També fa tricicles, bicicletes, cadires de cotxe per a nadons i miniatures de cotxes de luxe, després d'arribar a acord amb marques com Ferrari, Mercedes o Audi. A la Xina és especialment coneguda per les maquetes de cotxes.

Rastar exporta a 47 països, segons les seves dades. Fundada l'any 2000, té la seu principal a Shantou, ciutat al sud de la Xina, de més de cinc milions d'habitants. La compra d'accions, però, l'efectuaria la filial amb seu a Hong Kong per raons fiscals i organitzatives. Segons informacions de Hong Kong, Rastar Group pagaria entre 143 i 178 milions d'euros per adquirir un paquet d'accions entre el 45 i el 56%, xifra diferent de la publicada per mitjans espanyols, que parla només d'un paquet d'accions de Dani Sánchez Llibre i Ramón Condal. L'acord, per tant, podria ser amb més accionistes, ja que Sánchez Llibre i Condal controlen actualment un 35% de les accions de l'Espanyol.

L'acord, que permetria renegociar els deutes del club, es tanca just abans de l'obertura del mercat de la borsa xinès, tancat des de dissabte passat, l'últim dia d'octubre.

stats