FUTBOL
Esports 28/02/2018

L'estadi de l'Sporting passarà a anomenar-se El Molinón-Enrique Castro Quini

Milers de persones acomiaden el davanter a l'estadi de Gijón

Ara
2 min
L'estadi de l'Sporting passarà a anomenar-se El Molinón-Enrique Castro Quini

BarcelonaCentenars d’aficionats esperaven a les portes de l’estadi del Molinón, sota la plua, l’arribada del cotxe que portava el ferètre d’Enrique Castro,Quini, el millor jugador de la història de l’Sporting. L’estadi on va fer feliç a tanta gent va acollir la capella ardent de l’exdavanter del Barça, mort dimarts als 68 anys. Un estadi que ahir va acollir un funeral amb la presència de representants de tot el món del futbol, com el president del Barça Josep Maria Bartomeu.

L'estadi de l'Sporting passarà a anomenar-se El Molinón-Enrique Castro Quini

La delegació blaugrana estava formada pels directius Silvio Elias i Pau Vilanova, els exjugadors Carles Rexach, Josep Maria Fusté, Tente Sánchez i José Ramón Alexanco, i també Luis Enrique Martínez, qui el coneixia molt en ser asturià i exjugador de l’Sporting. Plegats van ser un estadi que de fet, des d’ahir portarà també el nom de Quini, tal com va decidir el ple de l’Ajuntament local.

Ja durant la nit de dimarts, centenars d’aficionats van anar deixant flors a la porta número 9 d’El Molinón. Flors, espelmes i missatges dedicat a un home que va “ser estimat per tothom.Cada cop que va ser a Barcelona, tothom l’aturava i ell tenia una estona per tothom” recordava Bartomeu. Durant tot el dia, per l’estadi asturià van anar desfilant vells amics i companys d’equip de Quini, com José Manuel Novoa, Miguel Montes, Jiménez, Cundi, Joaquín, Maceda, Espinosa, Eloi, Redondo o Uría. “La gent el recorda com una bona persona. I ho era. Un tros de pà, però per sobretot de tot, no ho oblidem, era un dels millors davanters de la història” va dir Maceda. “Era el nostre Maradona” apuntava el president de la LFP, Javier Tebas. I Maradona, a través de les xarxes socials, també deia la seva: “Va ajudar-me molt quan vaig arribar a Barcelona, soliem jugar a tenis. Era un golejador que li feia gols a tothom, un gran jugador”. A tots els estadis on ahir es va jugar, es va guardar un minut de silenci i l’Sporting prepara un homenatge de cara al partit del proper 11 de març contra la Cultural, el primer que es jugarà amb el nom d’estadi El Molinón-Quini. A més, l’Ajuntament va convocar una concentració i un minut de silenci a la Plaça major on les banderes van onejar a mig pal.

Quadre en honor a Quini

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, també el va recordar. “Jo era molt petit i no acostumava a anar a l’estadi sovint. Vaig coincidir amb ell quan era entrenador del Barça. Amb tot el que he llegit en les últimes hores, reafirmo la gran impressió que tenia d’ell. va ser un jugador que va ajudar al futbol espanyol a ser el que és ara. Alexanco sempre em deia que era l’exemple de com ha de ser un capità”. Quini serà enterrat avui a Gijón després dels funerals que ahir van omplir les graderies del Molinón.

stats