GIRONA FC
Esports 17/05/2019

Eusebio Sacristán: “Quan un té un càstig com aquest, és que se l'ha merescut"

Els gironins esgoten les seves últimes hores a Primera sense Stuani, Douglas, Mojica, Juanpe i Raúl

Jordi Bofill
2 min
Eusebio Sacristán, a Montilivi

Girona¿El partit contra l’Alabès serà l’últim partit d’Eusebio Sacristán a la banqueta del Girona? “Pot ser, sí. S’acaba la temporada i no hem assolit l’objectiu, així que totes les possibilitats estan obertes a partir d’ara. Vull tenir la sensació que ho he donat tot fins a l'últim segon, però després ens reunirem amb els propietaris per prendre decisions”, ha valorat el val·lisoletà, que ha traçat les primeres causes de per què el descens a Segona serà una realitat. “Quan un rep un càstig com aquest és que se l'ha merescut. Podríem haver fet més coses? Esclar que sí. Ens hem vist afectats per determinades circumstàncies i no hi hem respost com hauríem d’haver-ho fet; és la nostra responsabilitat. Després de tenir molt a prop la permanència, sortint de Leganés, alguna cosa ha començat a passar. Hem viscut una situació de tensió i pressió. Desitjàvem que arribés la permanència i anàvem veient que se’ns escapava. Psicològicament potser no hem sabut estar a l’altura, perquè en altres moments sí que hem tingut la serenitat adequada. Ho hem tingut molt a prop, i ens fa molta pena perquè tothom ho ha desitjat”. Eusebio, però, no ha volgut entrar gaire en detall; no ho farà fins que es consumi la tragèdia. “La salvació era la meva missió principal i no he pogut aconseguir-la”.

De portes obertes a l’esperança, gairebé cap. “Sabem que és una possibilitat molt petita, és dificilíssim; però sí que volem afrontar el partit amb l’ànim d’acabar la temporada amb 40 punts i de ser professionals. Hem de mostrar orgull i donar-ho tot fins l'últim instant, aquest és el nostre propòsit –ha argumentat–. El futbol ens ha demostrat que qualsevol cosa pot passar, però està clar que en la situació que vivim, som conscients de tot el que suposa no haver guanyat el Llevant. Això ens va deixar molt tocats. Què pot passar? No ho sé, certament. Hi ha molts escenaris possibles, però en la majoria no tenim res a fer-hi. Sent realistes, és massa complicat”. El Girona no només necessita guanyar, sinó que necessita que el Rayo ho faci contra el Celta. I que entre els dos partits es doni una carambola a favor de set gols. “Segur que lluitaran i desitjaran sumar els tres punts; però nosaltres també hem de fer la nostra part”.

Els blanc-i-vermells tenen les baixes de Stuani, Douglas Luiz, Mojica, Juanpe i Raúl García. “Si mirem les estadístiques, les possibilitats serien d’una entre moltes; no sé ni parlar de percentatges. És tan mínim... Però també crec que no hi ha res impossible, a la vida. I mentre hi hagi una opció... Als esportistes professionals ens identifica això, que competim amb l’esperit que tot pot passar. Està present en tots aquells que ens dediquem a aquesta professió”. La setmana, a Montilivi, ha estat complicadíssima. “Els ànims estan tocats i ha sigut difícil afrontar cada entrenament. Més que el partit, estem intentant preparar l’estat d’ànim per tenir-lo el millor possible”, ha finalitzat Eusebio.

stats