GIRONA FC
Esports 20/05/2019

Eusebio Sacristán no seguirà al Girona

Marcelo Bielsa, Francisco Rodríguez i Gustavo Poyet són tres dels candidats

Jordi Bofill
2 min
Eusebio Sacristán, a Montilivi

Girona“Des de la primera xerrada amb Quique Cárcel he palpat una gran sintonia. M’agrada molt com fa les coses, el Girona; estic molt il·lusionat de ser l’escollit. El club viu una situació encomiable i desprèn energies positives, és una entitat amb personalitat. Soc conscient del que representa entrenar l’equip en aquest moment de la seva història i donaré el millor de mi perquè els èxits continuïn arribant”, deia Eusebio Sacristán el dia de la seva presentació a Montilivi, acompanyat d’una rialla que gairebé un any més tard ha desaparegut. El 7 de juny del 2018, el Girona feia oficial la seva arribada fins al 2020; ara Eusebio i l’entitat blanc-i-vermella separen els seus camins, després del descens a la Segona Divisió. El val·lisoletà, en un acte de dignitat difícil de veure a l’esport professional, ha posat el càrrec a disposició del club i perdona l’any de contracte que tenia signat. I el Girona, que ja tenia pensat fer-lo fora, li ha acceptat la renúncia.

Eusebio, que va prometre adaptar-se i protegir l’estil d’una plantilla feta a mida per Pablo Machín, marxarà per la porta del darrere i amb la creu d’haver-se convertit en la persona que va allunyar el Girona de l’elit del futbol estatal. La banqueta de Montilivi ha sigut un regal enverinat, perquè totes les comparacions amb el curs passat estaven perdudes abans d’hora. Eusebio ha intentat buscar l’equilibri entre el que ja funcionava i els matisos tàctics que ell ha cregut que farien fer un pas endavant. Perquè la marxa del sorià va trastocar els ideals de Quique Cárcel, que el va escollir amb el convenciment que era la persona indicada. Futbolísticament, però, el val·lisoletà no ha passat de les bones intencions. Ni l’equip ha mantingut el to quan ha jugat amb el dibuix del passat, ni ha tingut la capacitat d’entendre el nou mètode quan ha competit amb els ideals d’un Eusebio que tampoc ha mostrat el caràcter per redreçar una situació que ha acabat amb la pèrdua de categoria. “Assumeixo la responsabilitat i demano perdó, sento que he fallat a tothom”, admetia, entre llàgrimes.

Bielsa, Francisco i Poyet, candidats

Segons ha avançat TV3, Marcelo Bielsa, Francisco Rodríguez i Gustavo Poyet són tres dels candidats a substituir Eusebio, que marxa juntament amb els seus homes de confiança: Onésimo Sánchez, el segon entrenador; Juan Carlos Andrés, el tercer; Gerardo Izaguirre, el preparador físic, i Aitor Unzué, analista. El Girona, que ja va estar a punt de fer-los fora a tots en dues ocasions (a mitjans de febrer, amb la derrota contra l’Osca, i el dia de Sant Jordi, amb la de Valladolid), ha començat la recerca de l’entrenador que ha de liderar el nou projecte esportiu. Quique Cárcel compta amb tot el suport dels propietaris, perquè tant el City Football Group de Ferran Soriano com el Girona Football Group de Pere Guardiola li traslladen tota la responsabilitat. Com ja va passar amb el fitxatge d’Eusebio, la decisió final serà consensuada, però tot el pes recau en el director esportiu, que també haurà d’afrontar la reestructuració d’una plantilla que canviarà radicalment i que tindrà l’objectiu clar de tornar a pujar gràcies a un dels pressupostos més elevats de Segona.

stats