FÓRMULA 1
Esports 28/03/2015

Alonso arrencarà 18è a Malàisia: "Si seguim progressant així, en 3 o 4 curses estarem a la 'pole'"

El pilot asturià i el seu company a McLaren, Jenson Button, eliminats en la primera ronda dels entrenaments oficials al circuit de Sepang

Nuria García
2 min
Fernando Alonso, al circuit de Sepang durant el GP de Malàisia de F-1 / DIEGO AZUBEL / EFE

BarcelonaFernando Alonso ha aconseguit el 18è temps i, per tant, aquest diumenge arrencarà des de la cua de la graella del Gran Premi de Malàisia, la seva primera cursa amb el McLaren després que es perdés la primera cita de l'any, a Austràlia, per recomanació mèdica després de l'accident que va patir a Montmeló.

El pilot asturià ha estat un dels cinc eliminats en la primera ronda dels entrenaments oficials, juntament amb el seu company d'equip, Jenson Button, els dos Manor (de Roberto Merhi i de Will Stevens, que no ha sortit a pista) i el Sauber de Felipe Nasr.

"Sabíem que seria difícil i així ha estat", ha dit Alonso en declaracions a les televisions després dels entrenaments, amb un somriure de resignació. L'asturià ha afegit: "Estic content pel progrés. Si seguim així, en tres o quatre curses estarem a la 'pole'. El pilot de McLaren ha comentat que el fet de no passar a la Q2 els permet tenir jocs de pneumàtics nous per a la cursa d'aquest diumenge: "Tocarà remuntar posicions", ha dit, respecte a la cursa.

Sobre el cotxe, Alonso ha dit que "el principal dèficit és la potència", i ha comentat: "Ara són tests. Cal analitzar i arribar al detall de cada cosa, però ens plantegem les primeres curses com a tests. Tot ha de millorar i jo també m'he d'anar adaptant al cotxe". Per acabar, ha dit que aquest diumenge farà "la primera volta de formació i la primera sortida" amb el McLaren i que per tant, hi ha "moltes coses a aprendre durant la cursa".

Quan els pilots afrontaven la Q2, la pluja ha començat a descarregar amb força a Malàisia, el que ha provocat que l'inici de la Q3, la ronda on els pilots lluiten per la 'pole', s'endarrereixi com a mínim mitja hora.

stats