Giro d'Itàlia
Esports 29/05/2015

Fabio Aru torna a la segona plaça del Giro guanyant a Cervinia

A dos dies per acabar el Giro d'Itàlia, el sard aconsegueix el seu triomf d'etapa en un dia en què Contador ha deixat fer, tenint el liderat consolidat

Albert Rabadan
1 min
Fabio Aru / GIRO D'ITÀLIA

BarcelonaFabio Aru (Astana) ha aconseguit per fi el seu triomf d'etapa al Giro d'Itàlia, a la dinovena etapa acabada en altura al port de Cervinia. La distància que ha aconseguit respecte el grup del líder Contador i del seu company Mikel Landa, més d'un minut, li ha valgut recuperar la segona plaça a la classificació general.

Després que el seu equip treballés durant tot el dia, seguint la tònica habitual del Giro, i atrapés a un Giovanni Visconti (Movistar) que portava tota l'etapa escapat –fet que li ha valgut fer-se amb el liderat de la classificació de la muntanya–, ha estat Landa qui ha llançat el primer atac entre els favorits a uns 9 quilòmetres per la línia de meta.

Alberto Contador ha marcat en tot moment al ciclista basc, vencedor ja de dues etapes en aquesta cursa, però quan un sempre actiu Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin) ha atacat, el líder no ha fet res per seguir-lo, i encara menys quan hi ha fet un Aru que ha contraatacat en canadenc i ha marxat en solitari cap a un triomf parcial que el madrileny encara no ha aconseguit. Demà tindrà la darrera oportunitat amb l'arribada en altura a Finestre.

Giro d'Itàlia, dinovena etapa (Gravellona Toce-Cervinia, 236km):

1r Fabio Aru (Astana) 6h 24' 13”

2n Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin) a 28”

3r Rigoberto Urán (Etixx-Quick Step) a 1' 10”

4t Tanel Kangert (Astana) a 1' 18”

5è Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) a 1' 18”

6è Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) a 1' 18”

7è Mikel Landa (Astana) a 1' 18”

Giro d'Itàlia, classificació general provisional:

1r Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) 78h 48' 40”

2n Fabio Aru (Astana) a 4' 37”

3r Mikel Landa (Astana) a 5' 15”

4t Andrey Amador (Movistar) a 8' 10”

5è Leopold König (Sky) a 10' 47”

stats