125cc
Esports 17/07/2011

Els comissaris donen la victòria a Faubel després que creués la línia de meta empatat amb el francès Zarco

El vídeo-finish ha revelat que els dos pilots han creuat la meta en el mateix moment, i el triomf ha estat per Faubel per haver fet la volta ràpida

Martí Molina
2 min
Zarco (e) i Faubel creuen al mateix moment la línia de meta, seguits de Maverick Viñales

BarcelonaÚltim revolt de la cursa de 125. Héctor Faubel va davant, però Zarco accelera millor a la sortida i així el francès aconsegueix emparellar la seva moto amb la del pilot de Llíria. Els dos creuen la línia de meta al mateix temps. En un inici, el cronòmetre dóna la victòria a Zarco, però per només 1 mil·lèsima de segon. Els comissaris dubten i demanen veure la repetició de l'arribada a través del vídeo-finish. Passen uns minuts i no hi ha cap decisió. Mentrestant, la televisió ofereix la repetició de l'arribada des de diferents angles, però és impossible decantar-se per cap dels dos pilots. Al final, decisió salomònica: els comissaris consideren que tots dos han arribat al mateix temps. Per tant cal mirar el reglament, i la normativa diu que, en cas d'empat, la victòria és pel pilot que ha fet la volta més ràpida en cursa, i aquest ha estat Héctor Faubel.

La cursa de la categoria petita que s'ha disputat aquest diumenge al circuit de Sachsenring ha estat de les més emocionants. Maverick Viñales, que tenia la 'pole', ha sortit malament i ha quedat relegat a la 10a posició. Però això no ha estat impediment pel pilot de Figueres, que a l'equador de la prova ja havia enllaçat amb el grup capdavanter, i a falta de 10 girs pel final ha aconseguit situar-se primer. Un lloc que no ha abandonat fins a l'última volta.

Mentrestant, el grup de davant es dividia, i als últims metres de la prova només hi arribaven tres pilots. El mateix Viñales, a més de Faubel i Zarco.

A l'últim gir, Maverick Viñales no ha pogut aguantar el ritme -tenia els pneumàtics molt castigats- i no ha pogut lluitar per la victòria final. Així, Faubel i Zarco s'han barallat fins a l'últim metre, i ha acabat amb la victòria del valencià després de la intervenció dels comissaris.

stats