BARÇA
Esports 05/05/2016

La jutge desestima la demanda de Faus contra Benedito

La sentència, que es pot recórrer, explica que l'exdirectiu va viatjar més cops a Qatar per motius personals que no del Barça

A.l.
2 min
Neymar, Javier Faus i Piqué, durant la roda de premsa amb Qatar Airways a Doha / ALBERT LLIMÓS

BarcelonaEl jutjat número 26 de Barcelona ha desestimat la demanda de l'exvicepresident econòmic del Barça Javier Faus contra Agustí Benedito per una vulneració del dret a l'honor. La jutge Montserrat Sal desestima íntegrament la demanda, que podrà ser recorreguda a l'Audiència de Barcelona, i constata en el seu escrit que l'exdirectiu té relacions personals i professionals amb Qatar, més enllà dels vincles que hi mantenia pel patrocini de Qatar Airways al Barça, on Faus va ser part activa de les negociacions.

Tot va arrencar en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona l'11 de novembre de 2014. A la pregunta d'un periodista, Benedito va assegurar que l'exvicepresident tenia relacions amb Qatar. "Javier Faus té diners de Qatar en el seu fons d'inversió i Rosell feia tractes amb el país cinc anys abans de signar l'acord", va assegurar. Unes declaracions que van tenir resposta de Faus tres dies més tard a través d'una demanda de conciliació.

La jutje desestima els arguments de la part actora, assegura que no hi va haver "expressions injurioses" i explica que el Barça va presentar un informe que constata que Faus va viatjar a Qatar 9 vegades, mentre que ell va reconèixer a la vista oral que hi havia viatjat "infinitat" de cops, "més de 20", fet que comporta que "necessàriament" fos per "raons personals alienes al club". A més, segueix la sentència, s'ha aclarit que Colonial –l'empresa en la qual Faus va ser conseller entre el 2010 i el 2014– té inversors de Qatar: n'és el principal accionista. L'expresident va abandonar Colonial per incompatibilitats amb el fons d'inversió Meridia Capital Partners, del qual és president. Fonts properes a l'exvicepresident, en canvi, asseguren que Benedito no va poder acreditar en cap cas que el fons d'inversió de Faus -Meridia Capital Partners- tingués capital qatarià.

Faus reclamava que l'excandidat a les eleccions del Barça publiqués la sentència en diferents mitjans d'abast nacional i que li abonés una indemnització de 30.000 euros pels danys morals causats per les seves paraules.

stats