MOTOCICLISME - MOTO3
Esports 28/09/2014

Fenati guanya a Motorland i Àlex Márquez, segon, és el nou líder del Mundial de Moto3

El català s'ha jugat el triomf amb l'italià, que l'ha avançat en l'última volta. Direcció de cursa investiga l'incident entre Àlex Márquez i Jack Miller de la tercera volta que ha acabat amb la caiguda de l'australià

Nuria García
2 min
Romano Fenati i Àlex Márquez / JAVIER CEBOLLADA / EFE

AlcanyísRomano Fenati ha estat el guanyador de la cursa de Moto3 a Motorland després de fer una gran remuntada. El pilot italià ha lluitat amb el triomf en les últimes voltes amb Àlex Márquez, a qui ha superat en l'últim gir per endur-se la victòria final. El català ha acabat segon i és el nou líder del Mundial de Moto3, amb 206 punts. Miller, fins ara primer classificat, ha caigut després d'un xoc amb Márquez i tot i que ha pogut continuar, no ha sumat cap punt i es queda amb els 195 que ja tenia. Rins, per la seva banda, ha estat quart i manté la tercera posició de la general, amb 188 punts.

Jack Miller, fins aquest diumenge líder del Mundial de la cilindrada petita, ha fet una bona sortida, però a la volta tres ha xocat amb Àlex Márquez. L'australià ha intentat avançar el petit dels Márquez per l'exterior però s'ha tancat per gestionar el revolt i ha acabat caient. Direcció de cursa, després d'haver vist les imatges, direcció de cursa ha decidit investigar la maniobra un cop s'acabin totes les curses del dia.

Sense l'australià a la pista, Àlex Márquez i Álex Rins han comandat durant diverses voltes la cursa, fins que quan quedaven deu voltes, el barceloní ha patit un ensurt quan s'ha sortit de la traçada seca (la pista estava mullada per l'aigua que havia caigut durant el matí) i ha passat de ser líder a caure fins a la setena posició.

Márquez doncs s'ha jugat el triomf amb Romano Fenati, que tot i arrencar molt endarrerit (13è) ha remuntat a cop de voltes ràpides fins a situar-se al grup capdavanter juntament amb Àlex Márquez i Danny Kent. Finalment, Fenati ha superat Márquez en l'últim gir i Kent ha acabat ocupant el tercer graó del podi. Rins, per la seva banda, ha acabt quart seguit de Kornfeil. Per últim, Isaac Viñales ha acabat 12è.

stats